Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4g68ngash

Köszönöm!

Arra lennék kíváncsi mennyire különbözik egy emu-250-es bábjától. Igen, lemérném a sajátomon a szegnyeregről és meg szeretném tudni mennyire kell(ene) faragni, ha egyáltalán lehet -e. Úgy tudom csúcsmagasságra megegyezik. A ágy szélessége eltér ...

Üdv.

Csuhás

Egész biztosan át lehet alakítani. A méretektől függően vagy át lehet a talpat alakítani vagy le kell munkálni és egy új talpat készíteni. ( Ami lehet akár aluból is ) Szerencsére a báb jellegéből adódóan nem kell nagyon pontosnak lennie mert úgyis egyedileg tekered be a pofákat.

4g68ngash

Rendben akkor várom az adatokat, hogy lássam milyen eltérések vannak, a prizma helyének méretei (remélem jól írtam, a bevágásra gondoltam) és a távolsága a közepéhez képest.

Csuhás

Ok, estefelé mérek neked.

svejk

Ma délelőtt egy nagy élményben volt részem.
Egyik kollégám vett egy Magdeburg esztergát, segítettem az elhozatalában.

Ránézésre hihetetlen fasza gép!

Nemsokára lesznek képek róla....

svejk

No szóval...

Csábítónak az egyik adattábla.

74 év alatt nem sikerült lekopnia egyiknek sem, nem csoda hiszen öntött.

Egy pár kép itt van még róla.

Ha van valakinek magyar gépkönyve hozzá azt megköszönnénk, egy franciát felraktam a tárba.

Csuhás

Csak lesem a fotókat, és nem értem a szegnyerget... Nem tolható végig az ágyazatot? Vagy valamit nem jól látok?

Csuhás

svejk

A szegnyereg hüvely kb. átm 60-mm-es, 200 mm-t kitolva kézzel nem bírtam kottyanást észleni rajta.

Maga az a hátrafelé dőlő ferde ágy is nagyon tetszik.

A forgácstálcája vagy 250-300 (!) literes.

A Dahlander motor sem piti rajta vagyis jobban mondva benne.

svejk

Pont szinest van kihúzva az ágy végéig, de ha jól megnézed látod. Ugyan azon a prizmán csúszik mint a hosszán.

TROMF22

Külön érdekesség az ágy keresztmetszete...
Elől magasan egyetlen prizma, aztán hátul - valahol jóval lejjebb a forgács levezető nagy lejtő után - valamilyen ellen profil(ok).

svejk

svejk

A két főorsó olajozási táblán kívül minden tábla magyar feliratú.

A hangját sajnos még nem hallottam, de állítólag rendben van a váltója.

Hátsó késtartó, hossznóniusz.... mondtam a kollégának ha eladja elővásárlási jogot kérek.

6rk75uezn

Tetszik ez a gép!
Tos ba láttam ilyen ferdeágyast.
Az hogy is van hogy szinte minden felirat Magyar de Német gép?

svejk

Magyar exportra is gyártották.
ཧ-ban még nagy barátok voltunk...
Gépkönyvet is csak franciát találtam hozzá.