Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

"ahol havonta változik oda a cnc jobb"
Ahol pedig időnként naponta háromszor is változik, oda meg pláne, hogy jobb a CNC...

swa3ctmw2

Szia Laci.

Köszi a képet. Az ötlet tetszik :)
Ha esetleg van még róla képanyag, akkor megnézném milyen "belülről".
A körfűrészes/felsőmarós megoldásra én is gondoltam. a fűrészlapos egyszerűbb lenne talán, viszont ott az oldalazás nem biztos hogy menne nagy fogásban.
Az anyag külső átmérője a sarkokon 60-as, ebből lenne ugye a szélein 25 mm átmérőjű vastagodó hordóforma.
Felsőmarónak a rögzítése is megoldható lenne, csak ahhoz  12-es szárú hosszú élű marókés kellene. (Ha valakinek lenne esetleg elfekvőben, akkor véletlenül se tartogassa a polcon :) )

c2nsu773m

Nem tudom miért féltek a nagy fordulattól?
Leátmérőzöd egy kisebb fordulaton (ha nincs báb) aztán mehet 3-4000 fordulat és mintázás!Tessék!

ann5b758w

Tisztelt Motoros.
Érdekelne a revolver fejes szegnyereg.

Motoros

Sajnos már nincsen meg.

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

g89ketty

A fa nem homogén szerkezetü, ha alacsony fordulaton átmérőzöd és utána megpörgeted, simán elszállhat szerintem.[#integet2]

c2nsu773m

Gyakorlat ellened szól!

Azért kell alacsonyabb fordulaton átmérőzni , mert akkor nagyobb a súlykülönbség.

g89ketty

Igazad van, kisebb lessz a súlykülönbség de lessz, mert az átmérőzött fában sem egyenletes a súlyeloszlás, ütni fog. Ha a szegnyereggel jól megtámasztod még ki is hajlik. Én nem mernék egy méteres 5cm-es korlátoszlopot 3-4 ezerrel pörgetni + oldalról késsel csiklandozni.[#pias]

c2nsu773m

Az biztos 40-50 cm után már igencsak beremeg a kés előtt, de nem fog kirepülni, hacsak fel nem mászik a késre egy nagyobb rablás során.
Báb nélkül csak több kisebb fogás ajánlott, ami meg a gazdaságos tömeggyártás halála.

g89ketty

Tamás! Csak nagyon óvatosan, nehogy felmásszon. Sok sikert.[#integet2]

Istvan0728

Na ez sem semmi! A nyolcadik perctől csúcs technológia a nagyoláskor.

ywathzay

Sosem gondoltam volna hogy ezek a faesztergálók ekkora Isten barmai.... nem szokta ezeket agyonverni a munkadarab néha? Vagy ezek olyanok mint a macska, 9 életük van?

Varga László

Keresek STAR 25 -ös golyós  lineáris kocsikat füles 6 lyukas kivitelűt , 4db kellene .
Csak kifogástalan érdekel,szokott itt ilyen lenni .

4g68ngash

Emu-250-es bábja nincs valakinek elfekvőben?