Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Hátulról szerelni tényleg kényelmes... [#vigyor1]
A pár helyen felsliccelt cső és a beleillő kúp lesz a megoldás. A morse-kúpost nehezebb elkészíteni.
Mindkettőtöknek köszönöm!

svejk

Rövid munkadarabokhoz a Farkasnadrág által írt a tökéletes, végül is csak egyszer kell elkészíteni.
De mivel rudakat írtál így én eleve úgy gondoltam, hogy valahol az orsóban lesz a vége.

Csuhás

Ideiglenes ütközőt csináltam a múltkor, nem kell hozzá más mint egy menetes szár és két műanyag korong, egy előre egy hátra. Az elsőt meg lehet kúpozni egy kicsit hogy bele szoruljon az orsóba ( ne forogjon el állításkor ) Ha pedig előre kell ütköző akkor egy hármas pálcát fogtam a szegnyereg tokmányba, kicsit elgörbítve hogy ne legyen útban. Használatkor oda kell húzni a tengelyvonalba és lehet is ütköztetni.

Csuhás

Pálcikákat eleve jobb patronba fogni, a behúzó szárban pedig szokott lenni ( vagy készíthető bele ) ütköző.

svejk

No igen.
Akkor csak a gép a kérdés, mert egy MVE-n a 12 köranyag pálcika, egy kis ERBA-n meg rúd. :)

svejk

jav.: 12 >> 12-es

Csuhás

Pálcika az, ami belefér a patronba. :- )

Dakota25

Most elbizonytalanodtam, hogy rúd, vagy pálcika a 30-as anyag.
Ha az MVE-be teszem, pálcika. Ha az SV18-ba rúd.
Lehet inkább fűrészelem.
Komolyan: 30 és 60 centi hosszban kell beengedni az orsóba. Mindkét oldalról elérhetetlen pont. Jó lesz az a felréselt cső-kúp kombó.

happisusu

Szép napot mindenkinek, egy kis [#nevetes1] nagy segítségre lenne szükségem, szeretett E1N esztergám megadta magát, : A föorsó házban a körmös kapcsoló az" álló" részt az ékszijhoz rögzítő 2; 3; 4 m6- os csavarból az egyik elszakadt,[#falbav] és nem tudom ki piszkálni a körmös kapcsoló résén. ( a gyerek kicsit nagyfejű [#csodalk] )
Szét kellene szednem a Főorsót, de ..... odáig eljutottam, hogy a fogaskerék ház oldali fogaskereket leszedtem, a két siklócsapágy körmös anyát is, most kb 5 mm mozog hossz irányba, de rendes értelmezhető rajzot nem találtam vagy esetleg egy szerelési útmutató is jól jönne.
előre is köszi minden segítséget.
Üdv Süsü

Csuhás

Konkrét típusismeret nélkül írom: Elvileg a hátsó körmös anyákat levéve, és elől a labirint tömítést az orsóházról lecsavarozva az egész főorsónak előre ki kell csúsznia.

happisusu

A tokmány ellenanya mögötti körmös anyát is fellazítottam, de így is csak az említett 5 mm hosszirányú mozgása van

happisusu

Egy kicsivel másabb is az én gépem, pl  19 jelű borítás nincs illetve a tokmány tárcsa egy balos ellenanyával van biztosíta a 40 es főorsó meteten[#fejvakaras]

9a8r3iviv

Ilyen négyszögkulcs beszerzési forrást tud-e valaki?

Nekem  bit fej is kellene külön.
Jó nekem a kínai is [#smile]
Köszönöm.

Csuhás

Hasonló kulcsot készíthetsz: Szerencsés esetben egy dugókulcs másik fele jó méretű négyszög. Ha nem akkor is kevesebb munka azt átreszelni a megfelelő méretre. Végül egy laposvasra hegesztve kialakíthatod a nyelét is.

9a8r3iviv

Köszi.
Nekem 8-as kellene , azok általában 6-osok , legalábbis
Én nekem olyan van , annak meg nincs megfelelő vastagsága hozzá.
Sehol nem találtam ,eBay-en sem.
Létezik az , hogy ilyen nincs mondjuk nem horribilis áron?