Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

frob

Boza tanár úr,hát persze, eszembe juthatott volna!

Köszönöm az ajánlott irodalmakat! utána olvasok

jani300

Az igazi probléma az volt hogy nagyon sűrű váltóolajat tett bele ,először . (150) Annál valószínűleg a motorolaj is jobb . Lamellás kuplungos gépbe én is mixeltem az olajat , ragadt a kuplung ,szólt a főorsócsapágy , sokat javult némi járatással .
Az E 400 gépkönyve nem tudom milyen olajat ír , de valószínűleg az kellene bele .

bundyland

Szia !

Külön ac vagy dc motor fog egy hidraulika szivattyút hajtani. Persze egy tényleg kis hszivattyút hiszen itt nem
400bar a cél.

bundyland

Na majd most kiderül, persze összehasonlítási alap nem lesz mivel másik olajjal nem ment nálam, egyenlőre most nagyobb gondom a frekiváltó használatából fakadó sipoló hang.

bundyland

Hogy az mit jelent nem tudom de megnézve a gépkönyvet T20 a főorsóházba és T30 a szánszekrénybe.

svejk

Emeld a PWM freki paraméterét..

bundyland

Arra gondoltam én is csak még nem volt időm mert notiról kell programozzam nem kezekőről. Most 4KHz-en van.

svejk

Tudod, tanácsadó van, de kalácsadó nincs. :)
Olajkérdésben a büdös életben nem lesz konszenzus, mert mindenki a saját lovát dicséri...

jani300

Nincs most időm keresgélni, de lehet hogy turbina olaj .
A 20 a viszkozitása lehet ,biztosan híg olaj az is .

svejk

Kevés...8-nál már nem annyira zavaró, persze motorfüggő is.
Dobj rá egy 4 kW-os régi speed-es szervót  és Hawai.

jani300

Több oldalnyi hozzászólás született már olaj témában , el kell olvasni :)
Én is leírtam régebben , mit mixeltem , nem követem el még egyszer ezt a hibát :)  [#integet2]

bundyland

Oké úgyis van vagy 5 szett itthon. :-)
Frekiváltóból több van, emelem előszőr a frekit.

ywathzay

Csak hogy megnyugtassalak, én hajtok úgy villanymotort frekiváltóról, bárhová teszem a PWM jelet, egy idő után mindig elkezd sípolni.

svejk

Az én lovam a TCL46 mert abból volt sok. :)
Megjegyzem tényleg univerzális, kisebb igénybevételre még hidraulika olajnak is jó.

bundyland

Biztató, de azért végignézem, azt hiszem 5 lehetőség van.
Majd magasra teszem, abban a tartományban már úgyse hallok jól.