Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Elkészült a" második generációs "  CNC sített keresztszán  a TOS esztergámra . Maradtam a jól bevált szisztémámnál , vagyis kettős keresztszánt alkalmazok . A CNC sitett egység ráköltözött a gyári keresztszánra . Így bekapcsolt tartóáramú motor mellet a gép működhet hagyományos üzemben ill CNC üzemben tudok ( pót ) fogást adni .( és "lusta módon " menetet vágni )
 Az szán feletti elfordulási átmérőm 200 ról 160 ra csökkent . A sugárirányú elmozdulásom (CNC üzemben ) 75mm . . A kéziszán magasságát abs mértékben kihasználtam . Most hagyományos módon nem tudok kúpot esztergálni de már azt régóta CNC vel csinálom
A fejlesztés mellé egy kis elektronikai fejlesztés is társult mert a szánszekrény kapcsolódobozhoz ( a fotó most nem mutatja ) készült egy elektronika amivel egy tokmányba
" bedobott" menetre utólag rá tudok állni ( minthogy nincs kéziszánom )
A gép el van látva  Z ill X mérőléccel , Svejk féle DRO val  

Ha lesz érdeklődés akkor majd ismertetem  ( Ja és UCCNC t használok nagy megelégedéssel , szinkronizált menetvágó üzemmel , főorsó encoderrel )

s7manbs8

Szépen meg lett csinálva, kérünk videót is, minél hosszabbat és jó felbontásút, köszönjük. :)

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok!

Alkatrészek esztergálását vállalom, nagy pontosságú, C-tengelyes, hajtott szerszámos CNC géppel. Egyedi gyártást és széria munkát is. Maximális munkadarab méret: átm.300mm, hossz 400mm. Normális árakon dolgozom, rövid határidővel. Rajzot, elképzelést e-mailben várom: mezes.tamas@citromail.hu

Köszönöm!

KoLa

[#eljen]
Nagyon tetszik a kitartásod! a tökéletes 'hibrid' eszterga megalkotására.
[#worship]

vjanos

Profi [#eljen]
Léptetőmocival megy?
Sokszöget próbáltál már esztergálni? :)

KoLa

Közbe' úgy veszem észre hogy az amerikai kollégák is elkezdtek  talizni!
Keith Fenner és társai
Jó kis versenyt találtak ki!

sanyi84

Jó, kiváló. Ami tetszik hogy megmaradt a funkcionalitása mint hagyományos pad. Miért nincs gyáriba ilyen feltét? Tudom van NC eszterga de ez nem az. Szerintem kitágítja a megmunkálás határait. Okosan használva termelékeny gépet kaphat az ember.

s7manbs8

Lehetne egy valami hobbi cnc-s pólót tervezni magunknak is. :)

KoLa

Nekem már van ilyen! pár éve tomboláztam a debreceni talin!
Nem vótál ott! látom'

s7manbs8

Na, majd legközelebb. :)

KoLa

Legközelebb,2017 08 05, az Űttörőtáborban!
Csak eljössz!? mert nem leszünk túl sokan...

s7manbs8

Az meg hol van, Debrecenre gondoltam, de közben keresem már a nagy acél korongot az új távcső tükör csiszoláshoz ... :)

KoLa

Hozott anyagból ócsóbb! a volt csepeli űttörőtáborba hozzad 8 órára!

s7manbs8

Ott egyszer voltam úttörő koromban pont már emlékszem, na az jó régen volt  ... iletve Csillebérc volt az.

Sz.József

Gratulálok Gábor![#eljen]
Ilyeneket látva, mindig új lendületet kap az ember...
Gondolom a forgács védelem is meg lesz oldva rajta.