Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Ez kerestem az agyamba a "beszúrást" kifejezést, de nem ugrott be, sajnos nem vagyok szakmabeli csak erősen hobbista.
Nézzétek el nekem, ha valami rossz kifejezést írok és természetesen köszönöm a helyre igazítást neked is Jani.

KoLa

Nálam az olajtartály zárt!

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok!

Alkatrészek esztergálását vállalom, nagy pontosságú, C-tengelyes, hajtott szerszámos CNC géppel. Egyedi gyártást és széria munkát is. Maximális munkadarab méret: átm.300mm, hossz 400mm. Normális árakon dolgozom, rövid határidővel. Rajzot, elképzelést e-mailben várom: tamaslajosmezes@gmail.com

Köszönöm!

6rk75uezn

Esetleg van itt olyan enmberke akinek e400 as a van és járt már úgy hogy a pumpa nem nyomott és ez miatt kicsit berágott az első siklóvsapágy?Nem nekem van ilyen problémám,vsak azért érdeklődök mert lenne egy olyan gép eladó ami igy járt de javitva van.Köszörülték a főorsót és hozzáhántolták a csapágyat.
Hogy őszinte legyek én már félek az ilyentől azok után amit az Ean om csinált velem.

ypcjgjbma

Szép napot mindenkinek.
Régebben egy E400-as gépet árultam a volt barátom kérésére. Valaki jelentkezett és beszélt vele, de kért egy kis időt mert kórházban volt. Most a felesége kért meg, hogyha még érdekli a jelentkezőt, vagy mást, eladó lett a gép mert nincs aki használja. Köszönöm és várom jelentkezését akit érdekel.

Csuhás

Biztos mondtad de elfedte a hírfolyam, szóval mi volt a kulcselem a ean csapágy javításnál? Új csapágyat vettél bele?
( Ha működne a kereső az oldalon, megkeresném, de így csak kérdezek. )

6rk75uezn

Újat nem,és nem is lett 100%-os a csapágyazása,igy adtam el.
A régi csapágyát összehántoltam a frissen köszörült főorsóval,2 hónapig marha fasza volt a gép,utánna nem birtam vele mit kezdeni.
Ezek után vettem bele 50 ér egy olyan főorsót saját csapágyaival ami 5 századot volt megkopva,jobb lett de ezzel sem lett tökéletes,röviden ennyi.Szerintem a csapágyak nem feküdtek bele elég pontosan a fészkükbe.
Ezek után félek egy ilyen e400 tól.

ecp4rs0md

Hát szerintem ez sem lesz már tökéletes, nekem apám mesélte a múhelyben nekik is berágott egy E400-as de ott a túlzott meghúzás végett pedig járatták mérték a melegedést és egyszer mégiscsak megállt,(külső cég cserélt főorsót és csapágyat de a bejáratáskor megragadt, hántolták,csiszolták...) az sem lett tökéletes soha.

6rk75uezn

Hát ez nem hangzik valami túl biztatóan! [#pardon1]

6rk75uezn

Cseh Lászlót szeretném megkérdezni hogy milyen festék ez?Ha valakinek esetleg van elérhetősége azt megköszönöm.(2016 első hó végén festette át)
Ez a kép a régi oldalról való,hiába kerestem meg itt az új oldalon a felhasználót,mert nem lehet neki az adatlapját megnézni valamiér.

kart emg

Szervusz!

Hogyan készülhetett az EAN főorsólya ? Ha nem túl kemény acél és csak felületi edzést kap, és az csak pár tized vastag, akkor a köszörülés után már puha anyag marad. A pár hónapos használat után mi kopott el ?

Üdv.

6rk75uezn

Szia.
Bevallom őszintén hogy nem vizsgáltam meg hogy a főorsó kéregedzett volt e vagy teljes anyagába.Azt tudom hogy 6 századot vettek le köszörüléskor,és köszörülés előtt 6 század volt a kopás,igy a gyári mérethez képest 0,12mm el volt soványabb.
2 hónap után nem mértem hogy mi kopott (gondoltam ennyi idő alatt nem kophatott számottevően) le ellenőriztem hogy szépen körbe fog e a csapágy,és ujra összeraktam.

000000000

Hammerite kalapácslakk szürke

swa3ctmw2

Az én gépemnek az olajtartája nem igazán zárt. Olyan mint Bundy-é
Hétvégén leeresztettem belőle a használt olajat, átszűrtem,, és pótoltam a hiányzó mennyiséget. Most megint nyomja rendesen, ahogy kell. Valamiért jóval kevesebb volt benne, mint amennyit beletöltöttem amikor hozzám került. Fogyott belőle rendesen. kb egy liter belement pluszban.
De még pont volt ennyi féretéve :)
Egy másik kérdés.
A főorsó belső kúpja elvileg 5-ös morse. Na ez nekem borzasztóan össze van barmolva. (amikor cseréltem a főorsót, a belsejével nem foglalkoztam. beszerelés után vettem észre, hogy ez biza nem szép.
Van ennek valami megoldása, hogy lehessen használni? létezik ilyen dörzsár, vagy csak köszörültetni lehetne?

Csuhás

Ha nagyon durva akkor fel is esztergálhatod, de ha jobb állapotú akkor egy szupport köszörűvel fel is simíthatod. Persze nagyon óvatosan mert amit leforgácsolsz azt már nem tudod pótolni. Csak minimálisan bővíts mert hamar elérheted hogy a szerszámok pereme fog felakadni és nem a kúp illeszkedik. Jól gondold át hogyan forgácsolsz, ez tipikusan az munka ahol a beállás, mérés időigénye többszöröse a megmunkálásénak.