Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Nem tudom valóban jól tudom-e, de 3x10A tudomásom szerint "jár" alapban, ha rosszul tudom valaki kijavít. Nem tartom jó ötletnek egy komoly ipari gép lebutítását, e 2.2-es motorral. Ha meg eladod a motort is, később a kutya nem veszi majd meg a gépet, és te is bosszankodni fogsz amiért nem megy majd az esztergálás. Megbántani nem akarlak, de te is tudod, nem a gombhoz vesszük a kabátot. Én azért minimum gondolkodnék egy ilyen gépen a 4Kw-os motorban.

6rk75uezn

Köszi szépen!
Értem,tehát te is úgy gondolod hogy felesleges frekiváltó mellett a röpsúlyos kuplung,oké.

6rk75uezn

Én is igy tudom hogy az alap amper jár dijmentesen de ezen felül még biztos nem kevés kiadås lenne szerintem,erre 150 ezerről beszélnek (nem tudom hány amper) ezért pár éve el is vettem ezt a gondolatot.
Gondolatom szerint elég lesz ez a 2,2kw,nem lehet majd vele "rabolni" de nem is akarok,a gyárban szerelt kissebb motor 3,6kw.
Tudom hogy ezt a gépet nem lehet egy kis Ean al összehasonlitani (több forgó tömeg) de azzal az 5mm es fogást meg sem érezte a motor.
Persze értelek téged és abszolult nem bántottál meg,de jelen pillanatban ezek a lehetőségeim.

jani300

Nekem unformerrel megy egy kusong .
E400 méretű . Annyi variáció van , hogy csillagba kötöttem a motort . Nem mondod meg hogy nem 3fázis . Annyi van hogy lágyabban indul . Bika erős ! Simán lehet kontrázni (nem max fordulatig azért)
Ja , delta motor van rajta .

6rk75uezn

Na igen,az biztos hogy lágyabban fog indulni,főleg föntebbi fordulatszám tartományban.
Azt hiszem lekapom a kompresszoromról a 2,2 es Siemens motort és azzal tesztelek egyet hogy mégis mit produkál.

jani300

Egy kérdés . Az E 400 5,5 Kw os motorja nem delta üzemű már ? Ha igen nem is kell a Lacinak eladnia :)

bundyland

Az enyém pl. 380/660V-os.

jani300

Akkor nem sok esze van ha eladja :)
Nem tudta hogy van ilyen . De már tudja !

6rk75uezn

Gondoltam Jani,szerintem a 2,2 es freki váltó úgy letilt a 400V os tekercsektől és a 5,5Kw tól,mint a huzat.

bundyland

Na persze az is lehet hogy az övé nem ilyen motorral szerelt még mert szerintem neki régebbi van.

Csuhás

No, miért is tiltana le? Ha leterheled több mint 2kW-al akkor igen, de kis terhelésen vagy üresben mi okból tiltana. A 400V-os tekercset végkép nem értem. Ha ki akarod használni a motor képességeit akkor ennyit kell rákötnöd ( a deltára most ne térjünk ki ) Ha kevesebbet tud kiadni a váltód akkor kevesebbet tud majd  a motor de sem a váltónak sem a motornak nem lesz baja.

6rk75uezn

Bocsánat,én nem igazán értek a freki váltókhoz,(úgy tudtam csak is max 2,2 es mocit lehet rákötni),most igy beugrott hogy egyszer véletlen a kompresszor és a daraboló egyszerre indult el,(mágneskapcsolót véletlen felkapcsolva hagytam).4DB aljzat és 4db mágneskapcsoló van a kimeneten,mivel erről a váltóról több dolog is megy.
Itt a motorról egy kép,ez csak csillag ot tud,az az a három tekercs sorosan van,igy természetesen nem köthető rá.Jól irom?

jani300

Nincsen kedvem számolgatni .
De még ha 400 voltos is a motor csillagban , 230 voltról jóval kisebb lesz a teljesítménye .
Kisebb feszültségen kisebb áram .   A teljesítmény a kettő szorzata . Négyzetesen csökken a feszültség csökkentésével a teljesítmény , azért ajánlják a deltába kötést 230 voltnál . De ugye neked pont teljesítmény csökkentés kellene .
Azt megkockáztatom számolás nélkül is a 400/660 v ,5,5 kw os motor nem tud csillagban ,230 voltról ,még 2,2 kw ot sem .Biztosan nem tudom bírná e a frekiváltó , nem mondom hogy próbáld ki !
De nem kellene motorcsere , átalakítás .

jani300

Ez nem mehet deltában 400 voltról .
Úgy lehetne véleményt mondani ha tennél képet a kapocslécről is .

6rk75uezn

Bizony,a teljesitmény csökenne,motorcsere [#eljen]