Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kart emg

Szervusz!

Ezen az oldalon sok hasonló, de nem pont ilyen van:

'Школьные токарные станки'

Első blikkre TB-4 vagy TB-6 nak gondoltam, de neked nincs vonóorsó.

Üdv

jyaspjj67

Köszönöm, ezek tényleg hasonlítanak, legalább is működési elve biztosan, csak az enyém régebbi kiadás lehet.
Ezek szerint ez egy orosz szerkezet.
Mégegyszer köszi.

ecp4rs0md

Eladó a képeken látható géplámpa 12V 20W a tetején kapcsolóval üzemképes 4000+posta, kondenzátor eladó 2db a képen az adatok 3000/2db+posta eladó Lüdecke Germany levegős csatlakozók külső-belső menettel tömlővéggel,csappal ára:600-tól megegyezés alapján többnél nagy kedvezmény. kb. 30-30db van mindegyikből.A fórumon kívül e-mailt is kérek: kissnandor80kukacgmail.com

ecp4rs0md

Moderátort kérem törölje, nem ide szerettem volna!

tt4ria0rg

Sziasztok!

Már régebb óta olvasom a fórumot, de most úgy döntöttem, hogy regisztrálok is.
Segítséget szeretnék kérni.
Néhány évvel ezelőtt, egy ismerősöm hagyatékából megvásároltam egy dobrevolver esztergát, de semmi azonosításra alkalmas felirat nincs rajta.
Kérlek benneteket, segítsetek meghatározni a típusát.
A képek minőségéért elnézést kérek, de nem a legjobb fényviszonyok mellett és egy telefonnal készültek.
Köszönettel: István

jyaspjj67

Szervusz, ugyan nem tudom milyen típusú masina, de találtam egy letölthető könyvet ha érdekel: http://data.hu/get/4765128/revolveresztergak.zip
Üdv.

Csuhás

Az a könyv egy kétrészes zip, ez a második része: http://data.hu/get/4765129/revolveresztergak.z01

jyaspjj67

Köszönöm, igazad van.

8m5k920a

Sziasztok!
Szeretnék egy kis méretű ügyes esztergát, hogy ha valami kisebb alkatrészre van szükségem otthon is el tudjam készíteni. Elsősorban tanulás céljából keresek precíz gépet
400-500 mm csúcstávolsággal. Van két jelöltem, de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb:
1.  
Proma SPA-500P

2.ERBA Multipro 550

HA valaki tudna véleményt mondani a linkelt gépekről, esetleg ajánlani egy 3. variációt ebben a kategóriában, azt nagyon megköszöném.

További szép estét!

khnxx9e5e

Nekem van egy einhell esztetgam,ami megegyezik a proma geppel.a ferm 500md,hyundai hyd500 is ugyan az.ezek mukodnek 230v on.az altalad linkelt masik gep ugylatom csak ipari aramon megy.mondjuk biztos erosebb is.ez nagy atmeronel elony.mivel ezek hobbi gepek nagyon preciz megmunkalasra ne szamits.ezredre nem tudsz folgozni.picit kottyan picit lotyog,de barkacsolasra megfelel.500as csucstav valojaban kevesebb.fem fogaskerekueket kell keresni
.
Az sem baj ha a sebessegvaltas nem szij atrakassal tortenik.
Gep melle meg kell venni par cuccot,ezt bele kell szamolni a koltsegekbe.kesek,meroorak,Stb.sajnos minden gyarto magaenak hirdeti a gepet,de erzesem szerin egy helyen keszulnek,kinaban.hobbi celra megfelelnek

Csuhás

A 3. verziót támogatnám: vegyél inkább egy használt magyar ipari gépet.

8m5k920a

Valójában 4 napja kezdtem esztergák felé tekintgetni, tudnál esetleg valami konkrét típust-típusokat ajánlani a magyar iparik közül?

Köszönöm a hozzászólásokat!

Csuhás

Ne kapkodd el, egy jó gép kiváráshoz idő kell. Addig is lehet szerszámokat mérőeszközöket vadászni. Egyébként a könyvtárunkban ott van Meleghegyi Esztergák c. könyve ami összehasonlítja a magyar gépeket. ( Ezt a könyvet akartam mindenképp megnézni a saját gépem vásárlása előtt. Ezzel kezdődött a könyv gyűjtögetés. )

Szóval, saját véleményem szerint házi kis műhelybe a legjobb gép az E2N. Néha van egész tűrhető áron. Az E3N talán egy picivel többet tud de aránytalanul drágább. Az E1N gépek között akad szakszerűen felújított, az is nagyon jó vétel lehet, jobb gép ma is mint az összes divatos kínai. Jó lehet még az EMU250, méretre is jó, és nagyon kellemes a fordulatszám váltási megoldása. A kisebb EMUk közül nekem volt 200-as, nagyon jó, de gyakran volt kicsi. Az EMU 160 pedig más gép nagyon sok korláttal, az ne vedd meg.

Van még egy két kis eszterga de azok kis darabszámban készültek, így alkatrész tartozék nincs hozzájuk.

8m5k920a

Köszönöm a tanácsokat, utánanézek!

designr

Semmit nem tudok rólla..csak ritka ilyen hirdetés..
Szerszámgép szánköszörülés.