Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ii5d35wcx

Szia!

Itt a gépkönyv másolata .  M39 X 4

iv43r83d

Frankó!!![#eljen]

Istvan0728

A helyszínt korábban látva, én a helyedben először tesztelném a bakdarut- hozatnék 1 köbméter sódert vagy homokot, az kb. 1,8-2,3 tonna, betölteném egy akkora alapterületű rekeszelt (súlyelosztás) ládába mint a gép és 2-3 -szor leengedném, mielőtt a gép mozgatásába belekezdenék. Ha az lezuhan, akkor legfeljebb lapátolsz, de ha a gép...

HJózsi

[#eljen] volt még egy békád?...

bundyland

Hát igen szükös a hely. De ez meg túl sok macera lenne, nem is a sóder hanem annak a tartójának a megépítése.
A szűk hely miatt úgy is kell futómacskázni, majd ott emelgetem és akkor még nincs gödör alatta, na meg persze bízom magamba. :-)

bundyland

Szia!

Nem volt, hegesztettem 3db teherzsámolyt. Mondjuk abba a kerekeket a szomszéd telkén talált békából termeltem ki és vettem bele új csapágyakat. De azért azokkal sem leányálom mozgatni főleg nem térkövön. Álló helyzetből kimozdítani nagyon nehéz. Kaptam kölcsön profi gépszállító szettet( toejack, forgózyámolyos teherzsámoly) , dehát azok se mennek maguktól. :-) Az egyenes még hagyján , de a forgatás az macerás.

jani300

Vaslemez alátéttel nem próbáltad ?

bundyland

Nem, de egészen biztos hogy jó lenne mert ahonnan elhoztam
ott sík beton volt és semmi erővel mozgattam odébb.
Viszont az nincs és ha vennék is utána nem tudnék vele mit kezdeni így lehet hogy inkább valami rétegelt fa tábla lesz az van is itthon 3db.

andrasbsl

Az enyém is költözött a hétvégén,  sajnos raktárból raktárba, a végleges helye még várat magára. 2db békával térkövön elég könnyen elmozgattuk..2,3 tonna

Csuhás

Egyébként ER25 patronhoz inkább a főorsó kúpba illeszkedő kúpos befogót készítenék, amit vagy egy hollandival rögzítenék vagy egy csőtengellyel húznám be ahogy a sima patronokat szokták. Lényeg hogy a kúp vezessen és ne a menet.

bundyland

Nem látom mondjuk a fekete csukjás uriember milyen térkövön áll de nálam ez a 10x20-as téglalap alkú van és ha pont azok fugáiba ült be a kerék(kerekek) akkor onnan kilögdösni nagyon nehéz volt. Amikor már gurult akkor oké.

ywathzay

Fogsz a kezedbe egy méter hosszú 100-as foszni-t, beállsz a  gép mögé, elől a segítség. Kb. 45fokban betámasztod a gép alá- mögött a talajhoz, majd emeled a függőleges irányába, olyan finoman meg fog indulni, hogy elcsodálkozol. Nagyapám csapófának (magyarul emelőrúd) nevezte, és mindenhol alkalmazható. Egy ilyen darabbal egyedül tettem a lábaira az 1000-es Tos SV-t. Leemeltem a békáról 100-as párnafákra, majd onnan a csapófával eresztgettem a talpakra.

bundyland

Persze meg lesz ez oldva itt a leengedés lesz a nagyobb mutatvány(pincébe) nem is a tologatás.

Esetleg valaki nem tudja hogy E400 készán ezen alkatrésze hogyan szedhető szét (nagy csavar),
másrészről hogy honnan lehet a késtartóba kés szorító csavarokat szerezni (M10).

paradipiro

Először is, köszönöm a válaszokat.

Igen, erre is gondoltam, hogy a patronbehúzó kúpot felhasználom. A menetes-hengeres megvezetés mellett végülis azért döntöttem, mert így a főorsó amúgysem nagy furatát ki tudom használni rúdanyaggal és teljes átmérőn, másrészt mert  a tokmány is így van megvezetve, a patronnak is elégnek kell lennie.

Istvan0728