Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

guliver83

Szép kis gép!

A tokmányt nézem rajta, hogy volt itt téma a 3 pofás és a 4 pofás tokmány.

Érdekes milyen szépen megy a 4 pofással is !
Mert hogy a 4 pofásba vétek belefogni a kör anyagot [#nevetes1]

Vetesi75

Ez nem tokmány. Patronos megfogás. Kúpos szorítóhüvely, amely dolgozó része négy cikkre van felhasítva.

000000000

Akkor nekem 8 pofás volt a tokmány a gépen ? [#nevetes1]
Szerintem is inkább patron az .

guliver83

Nem az volt a lényeg, de hogy ez is milyen jó meg tudja fogni és nem elő gyártmány.

Vetesi75

Amikor kézben tartva a furatot mutatja, akkor látszik rajta, hogy hidegen vont (húzott), varrat nélküli cső. Tehát ez előgyártmány - körkörös és méretpontos.

vjanos

Köszi, tanulságos :)

dawz8j0a4

Sziasztok!

1. Faesztergályost keresek CNC lehetőséggel. 1000-2000 db os szériás melókra. Kis méret max 80mm átmérő L=max 100mm

2. Eladó hobby CNC faesztergát keresek!

Üdv.

Varga László

Ha kitöltöd az adatlapod a bizalommal nő az ajánlat is.

guliver83

A hidegen húzott anyagról jut eszembe, hogy lapos anyagot vettem és hoztak belőle egy kifli formát.
Gondolom tárolás miatt hajolt meg így.

wyhz2kv2

Hali,
7 évvel késésben vagyok a feltöltésedhez képest, de szeretném megtudni, hogy hol szerezted be a két siklócsapágyat és mennyibe fájt ez akkor.
Válaszod előre is köszönöm.

Üdv.

544if3hez

12 darab görgőt kellene elkészíteni átmérő 36 szélesség 15 mm paláston 90 fokos 4 mm-s  beszúrással. Csapágy méret 26 x 10 x 8 Anyagot biztosítok. Árajánlatot kérek.

4g68ngash

Javaslatra átmozgattam a kérdést/kérést ebbe a témába:

"Sziasztok!

Hagyományos eszterga vásárlásán gondolkodom, de csak most ismerkedek a szakmával így nem igazán tudom eldönteni egy gépről, hogy jó -e vagy sem ezért kérnék segítséget.

Valami ilyesmi méretre, tudásúra gondoltam (ára lehet kedvezőbb is).
cj0623

Sok helyen olvastam, hogy a "mostaniak egy nagy rakás sz*r és drágák." Nem ipari célokra szeretném használni, de azért ne legyen csalódás az első bekapcsolás után.

Hol lehet találni normális gépeket? Lehet venni 3-400e-ból jót? (Hogyan?)

Mit javasolnátok?

Üdv."

Motoros

svager

Nekem van egy ilyen,bár más néven fut.Legalább 200 órában van mire használhatóvá tettem. Volt olyan része ahonnan 1mm kelett hántolni,de a ágyban is volt három tízed görbeség.
 Most,valamennyire használható.
Három pozitív dolog jut eszembe a géppel kapcsolatban,kis helyet foglal,egy fázisról működik,meg jól néz ki(mikor még új).

4g68ngash

Melyikre gondoltál, amit én linkeltem vagy amit Motoros?

Ilyet találtam még: HBM 250 NORTON.

Milyen kompromisszumokat kell kötnöm ilyen gépeknél?