Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Pofát nem mindennap szabályoz az ember.
Viszont egy ilyen fészek kialakítása a napi rutinban is jól jön alátét szerű munkadarabok leszúrás utáni oldalazásához.

Nem beszúrás egyébként, mert a beszúrás egészen más természetű dolog. Nem tudom egyébként mi a neve esztergályos nyelven. (biztosan nem beszúrás)

jani300

A második lépcső közepén volt már egy homlok beszúrás a pofákon , az derült ki , mert rákérdeztem :)

000000000

Bocsi!
Valóban igazad van!
A nagy képen tényleg egyértelműen látszik.
Elnézést, tévedtem.

Istvan0728

Tisztelt Uraim!

Mindenkinek hálásan köszönöm a segítségét, tanácsait! Főleg Csuhas-nak és grekonnak és persze a többieknek is.[#worship]

Leslie könyvtára: HŰ-HA, ha majd egyszer annak a negyedét tudni fogom... [#smile]

designr

A Könyvtárat Csuhás fórumtárs rakta össze..

Csuhás

Hogy Laslie se maradjon érdemtelenül itt az ő profi oktató oldala: turning Talán az új regisztrálók között akad aki még nem ismeri.

6rk75uezn

Biztos vannak itt lapkákhoz értő emberke,igy kérdeznék is egyet.
Van vagy 15db Seco lapkám,a száma CCMM09T308-27.

Annyit találltam róla hogy hogy pozitiv 7 fokos élszögű,alkalmas átmérőzni is és furathoz is,ennek szeretnék egy szárat csinálni,illetve csinálltam is de nem frankó,nem egész 10mm es élhosszal kisebb furatoknál (15mm kb) mintha felülne a mellékhátlapja,gondolom ez a lapka ennyit tud,vannak korlátai a szögei miatt.
Volt olyan hasonló lapkám ami szintén 10mm es élhosszal és pozitiv élszöggel rendelkezett de az elboldogult azzal a furattal ami épp hogy belefért,igaz az ez kicsit vékonyabb volt.
Valakinek valami hozzáfűzni valója/meglátása?
Köszönöm.

robroy007

nincs előttem a lapka képe és a kés kialakítása, de lehet, hogy ha szemből megnézed akkor kiderül, hogy geometria problémája lehet ami miatt nem dolgozik rendesen, ergo nem fér bele ilyen kis furatba azzal a szárral, és nem megfelelő ezért erre a feladatra

6rk75uezn

Igen,maga a geometria nem engedi.
Ez az a lapka.

Istvan0728

Talán ez segíthet a késszár kialakításához:Ezt nézd meg!

vadember

Ez nézd meg:sclcr09
Ez 16 mm-es furatba fér bele. Ha kisebb furathoz kell oda már csak a 6 mm-es élhosszúságú lapkával találsz kést.

Istvan0728

Keresek megvételre E400-as esztergához 1. db hátsó késtartót (csak a képen látható részre lenne szükségem, az alaptömb megvan). Hátha van valakinek egy felesleges elfekvőben. Köszönöm.

6rk75uezn

Igen,látom a lapka itt is meg van döntve.köszi.

6rk75uezn

Hoppá,ebbe a szárba pont az én lapkám megy bele,köszi akkor nem kisérletezgetek,veszek neki egy ilyen kés szárat.[#eljen]