Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

somma

Igen az amerekai nő reszelővel lesorjáz 3:15-től és rögtön újjacskájával [#csodalk] ellenőrzi az érdességet a forgó munkadarabon. 3:26-tól [#ijedt]
Hiába, a RUTIN az látszik rögtön.

Csuhás

Ezen a videón szinte másodperces bontásban lehetne végigmenni és leírni mit miért nem célszerű úgy végezni ahogy látjuk.

ywathzay

Mert ti most mind irigyek vagytok, mert ő 6 perc alatt el tudta készíteni a leoldalazott kétoldalt kifúrt collos rudat. [#vigyor3]

KoLa

Egyszer kinéz valakire hátra 4.40-nél! na az a tekintet mindent elárul! ismerem ezt a nézést, ifjúkoromban 9 revolvert állítgattam a munkatársnőimnek![#bee1]

Csuhás

Csak egyetlen motívum, rossz nézni ahogy egy villáskulccsal rögzíti a szegnyerget..  Hihetetlen hogy egy gyári gépen nem karos rögzítés van kialakítva.

KoLa

Figyelj! nem kell ezt komolyan venni! a két legősibb szakma képviselői vannak jelen 50-50%-ban!
Vívódnak még egymással!

KoLa

A karos rögzítés az egyébként enged!ha komoly a munka, akkor, le kell csavarozni két csavarral.
Nekem az EU-n nem volt ilyen karos rögzítő az 50-es évekből, megoldottam a spec alátéttel!
Azért ha gyorsan kell odatolni és rögzíteni, akkor jó ha van egy excenteres rögzítő.

s7manbs8

Jobb szerszáma van, mint nekünk. :)

Csuhás

Talán egy orosz gépen láttam hogy volt a szegnyereg testen átmenő két mokány csavar felül egy egy anyával, azzal le lehetett bikázni a nyerget, míg kis erőkhöz volt egy rögzítő kar is. A kar azért nagyon jól jön pl hosszú karcsú átmenő furatoknál nem kell állandóan tekergetni a szegnyerget forgácseltávolítás miatt, hanem egyben hátrahúzható.

KoLa

Több szerszáma' van mint Neked!barátom!ha erre akartál célozni!?[#hehe]
Nekem annyira' nem tetszik az a gép.

KoLa

Nagyobb gépeken azért trükkös ez a hátrahúzogatás!

jani300

Van hozzá tekerő :) Meg jó nagy csavar .

Csuhás

No ezt mindig elfelejtem. Az a baj hogy csak műszerész voltam, szóval kis gépeken még csak dolgozgattam, de a nagygépes tapasztalatom csak annyi hogy a műhelyben amikor elsétáltam a nagy eszterga mellett ( ahogy emlékszem bőven 3000-es felett lehetett ) akkor ámulattal néztem az ott folyó munkát. Ott komoly odafigyelést igényelt daruval cserélni munkadarabot vagy épp tokmányt.

7cim5mm0

Nem meglepő ez, pl.: az E400-ason sincs. :)
Meg lehet szokni, és a csavar megbízhatóbban is rögzít, bár tény, hogy lassabb.

D.Laci

Itt https://www.youtube.com/watch?v=k_YtwJ9NVCM  azért két kézzel tartja a szerszámot :)