Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Most jót kérdezett !
Kiesztergált pofára gondolok még , de valami jobb megoldásra , javaslatra várok én is .

Csuhás

Itt egy végiglapozásra érdemes fórum ahol a második post mutat egy lehetséges megoldást.

jani300

Köszi , ez is érdekes .
Újra kellene telepítenem a gépet , mert elküldözget máshova ,de azért megnéztem , futólag .

Varga László

Ebben az esetben én segéd perselyt használok, ami egy hasonló belső átmérővel rendelkezik .
Lépcsősre furatolom és beleteszem a tárcsát a megesztergált oldalával befelé ütközésig és utánahúzok,de van más megoldás is ,csak akkor tengelyre fogom ,mivel ez egy alátét szerű ha jól gondolom?

Varga László

Különböző átmérőjű csődarabokat nem dobok ki az nagyon hasznos!!!! ---nem kel puha pofa így semmihez külső belső pofában mindkét esetben jól működik--míg más még a puha pofa szabályozással küszködik én már forgácsolom a haszon anyagot.

Varga László

Sorozatgyártásnál viszont vigyázni kell arra ,hogy nem szabad a tokmányt teljesen fel lazítani mert oda a pontosság!

6rk75uezn

Jól gondolod,mint egy nagy alátét.
Nem rossz megoldás csak tényleg ne hogy kicsit jobban meglazitsd a tokmányt mert vége mindennek.
Pont ilyen anyagom nincs de azt hiszem ez a megoldás még jól jöhet máskor.

Csuhás

Felvágott perselyt használsz, vagy csak deformálva szorítod meg az anyagot?

Varga László

Minden kép deformálva szorítom a vékony perselyt ---ha viszont kicsi az átmérő felvágom hajtok rajta vagy ki vagy össze és  hegesztem. Felvágott perselyt nem tudsz megfogni és esztergálni---nem stabil .

D.Laci

Nekem vannak ilyen célra puha pofáim külső-belső, kis lépcsők beleesztergálva.
Befogom az anyagot, kifúrom, oldalazom. Kintről, oldalazom, majd bentről egy spéci késsel, furatot méretre esztergálom, átfordítom ahol nem érte a kés bentről ott megesztergálom kúposra vagy lépcsőt esztergálok rá, az-az  oldala lesz a szorító anya felől.

jani300

Most beugrott hogy ilyen tárcsamunkákhoz vannak spéci tos feszítő patronaim . Külső belső megfogásra , apró kúposan elhelyezett lépcsőkkel . De még soha nem használtam .

Csuhás

Két ilyen patronom nekem is van, de hiányosan, nincs meg a hüvely és a kúp hozzájuk. Ezért a külső szorításút egyszerűen tokmányba fogom és azzal szorítom. A belső pofást pedig egy forgócsúccsal szoktam megfeszíteni. Működik, de elég ritkán használom.

6rk75uezn

jani300

Leskelődtél ? :)
De igen , ilyenek .

jani300

Ezek végig ott voltak a polcodon ?
Az ellendarabok nekem sincsenek meg .