Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Szerintem nem az egész ágyat kellene, hanem csak a szánt meg a szegnyerget.
Az ágyat síkba kell köszörűlni/hántolni,és a kencével visszaállítani az eredeti magasságot. Egyébként minek kell ez a nagy pontosság,hidraulikaszárat gyártasz?

Istvan0728

Épp a köszörülést, hántolást szeretném elkerülni, mert ugye az már a profi gépfelújítás témája.

Nem, nem fogok hidraulikaszárakat gyártani, csak eredetileg ez a pontosság van megadva a gépkönyvben. Ha nem erre akarok törekedni, akkor ha kis pontatlanság keveredne az eljárásba az hova vezetne, vissza a kopott állapothoz?[#rolleyes]

Csuhás

Szerintem így nem megoldható a feladat. Ha az ágyazatot akarnád műgyantával javítani akkor a kopott részek szélein tizedes rétegvastagságok adódnak ami nagyon sérülékeny. Sajnos első lépésként az ágyazat javítását nem tudod elkerülni. Azután a szán illesztésénél már használhatod a műgyantát.

9pk59nuy

A Moglice gyanta nem arra való, hogy a méretalatti kopott ágyazatot kipótold, hanem a szupport és az ágyazat közötti hézag kitöltésére. Ahol árusítják, ott kérésre adnak egy kis könyvet az alkalmazásáról. Abban minden benne van.

Összefoglalva: Minden esetben a mozgó felületre ragasztják.

Istvan0728

Akkor szerinted a kőr bezárul és marad a hagyományos felújítás.

De hobbi gép felújítására nem szeretnék jó esetben 500-1000 eFt-t elkölteni.

Istvan0728

Az angol nyelvű felhasználói kézikönyv nem egészen ezt mondja, de lehet én nem értem jól?[#fejvakaras]

6rk75uezn

Csuhás

Egyrészt tanuld meg használni, egész jól lehet hobby szinten ( nagyobb idő ráfordítással ) dolgozni olyan gépen ami már nem felel meg az ipari igényeknek. Nem sok esztergályos akad ebben az országban akinek gyári állapotú a gépe. Másrészt a gépfelújítás egy igazi hobbysta feladat, rengeteg munkával nagyon sok türelemmel de egyszerű eszközökkel lehet jó eredményeket elérni.

svager

A felújítást a gép ágyával kell kezdeni,a szánokat az ágyhoz illeszted,hogy akarod elöbb a pontatlan ágyhoz hozzáilleszteni a szánt?

pistikeid

Szia
Keresd meg a némtech kft-t csepelen nekem már dolgoztak lehet velük egyezkedni egy 1000-es pad 300E alatt van alapszán+kereszt szán+szegnyeregtalp köszörüés.Ja és pontosan dolgoznak.
Üdv

Istvan0728

Igen, így lesz!

Istvan0728

Eszembe se jutott ilyesmi. Először a gépágy, ha majd belefogok, de nem sürgős, még tanulok. A tanuló idő alatt biztos odavágok még neki egy párat. Miért a felújított géppel tenném ezt?

Istvan0728

Mire gondoltál?

6rk75uezn

Eladni és venni egy másikat.
[#wink]
1,3mm az 1,3mm.

svager

Bölcs döntést, addig is gyakorolhatod pl.a hántolást.[#vigyor3]