Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

És ha az sem jó?
Szerintem senki nem tusírléccel megy gépet venni.Lehet azzal kéne,mert sokan felujítottként árulják.[#hehe]

9pk59nuy

Én egy magyar fordítást kaptam ami eléggé egyértelmű. Az eredeti angol nyelvűbe mit olvastál?

6rk75uezn

"És ha az sem jó?"
Hát ha nem is tusirléccel de azért szerintem 1,3mm szemmel is meglátni.
Szerintem a gép tulajok 50%-a tisztába van vele hogy milyen állapotú a gépe ágya és többi része.
Persze igen van a sok "felújitott" gép,nehéz jó gépet talállni,vagy csak szerencse?
Egy 300 ezres köszörülés vagy egy hónapig tartó kinkeserves méregetés/hántolás helyett én lehet ezt az utat választanám.

jani300

És akkor még lehet a főorsó csapágy is lóg :)
340 /1500 MVE-t nem szeretne valaki az ágy és a szánok hibátlanok . Motor nincsen meg , villamosan is kell vele melózni . Én nem rakom össze senkinek , viszont útban van .
Nekem jó a kopott tos is ...

6rk75uezn

Ha a főorsó is kivan akkor....
Nem kis gép a MVE 340
Milyen Tos-od van?

jani300

Az kisebb :)
SN 63

svager

[#ijedt] Valami kisebb hobbi méretű nincs?Amit a platós elbír?[#whatever]

jani300

Ean ,azt régóta nem használom ,az első esztergám !
De ez máshol van , és a drága fuvar miatt valószínűleg beüzemelem , mert ott is akarnék ügyködni .

6rk75uezn

Jani,az Ean komplett gép?

6rk75uezn

Jani,az Ean komplett gép?

jani300

Komplett , fogjuk rá .
Én sokat használtam . Menetes orsóvégű , tanműhelyi típusú .

6rk75uezn

Aha,jó az egy nagy gép melett.
Azt meséltem hogy az enyémre meg valaki valaki a Colos Vezérorsó helyett felrakott egy 6mm est?
Én meg pislogok hogy a Tr16 os anyába amit frissen vágtam ki nem megy bele a 3,5 ös emelkedésű orsó.[#ijedt]
Ma cseréltem le gyárira.

7cim5mm0

De igen. :)
A kedvem az ártól függ, nameg attól, hogy mi van hozzá.
280-as már van, jó lenne egy 340-es is. :)

jani300

Egy darab 320 as tokmánytárcsával vettem , késszán nélkül .
Rövidkúpos . Vettem hozzá először 280as késszánját , utána lett hozzávaló is . Egy 280 as állóbáb és egy 340 es állóbáb van . Futóbáb is van azt hiszem .
Külön van egy állóbáb talán EE de az még nagyobb valami 700 körüli gépé. Külön van 4 pofás 400 as tokmány tokmánytartó lappal  (egyik pofa garnitúra van csak meg , talán a fordított. Méhben van egy síktárcsa , rávaló vagy nagyobb nem tudom , nem akartam belenyúlni (a jó fajta ).
Van két mve toronyrevolver leszúró ? szánom ., A KÉT EU 500 KÉSSZÁN IS MEGVAN MÉG ... Van pár gyorváltó késtartó betét , az eu hoz való gondolom . Mágnes kuplungos , nem kézi, az mve  .
Ha ezek elmennek , talán dolgozni is tudok :)
Alig látszik ki , le kell pakolni .
Hirtelen ennyit tudok mondani .
Ha gondolod egyeztethetünk magánban .
Hozzádrótózva lehetne rajta felújítani a hobbisták gépágyait :) Persze én is hobbista vagyok , csak én már kijátszottam magam a gépekkel ... :)