Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

Üdv Urak!

Erről a fajta eszterga tokmányról mit lehet tudni?
Mitől más, mint a hagyományos tokmányok?
Előre is köszönöm a választ!

Csuhás

Nem spirál szorítású hanem fogasléces Forkardt néven találhatsz róla képeket. Brutálisan erősen szorít, és szerintem precízebb is mint a spirálmenetes, de egy kicsit kényelmetlenebb a használata, szvsz sorozatmunkára alkalmas igazán. Nekem is van egy ilyen, lehet hogy idősebb nálam, de a működő köszörült felületei épp csak egy kicsit megtükrösödtek az évek során. Itt találsz képeket

fakukac

Köszönöm Szépen az információt!

És amikor a szeg kint van, gondolom azért nem lehet forgatni, mert olyankor nem szorít?

Csuhás

Vagy egyáltalán nem kapcsolódnak a fogaslécek ( ilyenkor kézzel ki be tolható a tokmánypofa ) vagy csak nagyon rövid szakaszon kapcsolódnak ami törés veszélyes.

fakukac

Igen, azt néztem, hogy olyankor kézzel mozgathatók a pofák.
Már csak egy tokmány kulcsot kell hozzá szereznem, mert az nem volt hozzá sajnos...[#sir]

Csuhás

Jellemző, kulcs az enyémhez sem volt. Agy krova dugó négyszögét reszeltem egy kicsivel nagyobbra, a külsejét leesztergáltam, majd felhegesztettem a kulcs sima vasból készült fogó részére.

PSoft

fakukac

Na, én is pont ezen agyaltam... [#taps]

fakukac

PSoft

Sk. kulcs van az enyémhez is.:)

Révész Richárd

Diósd környékén valakinek van esetleg TOS 160-as tokmányhoz normál pofa egy próba erejéig?
Az enyém szerintem kopott és addig nem akarok rendelni amíg nem tudom tutira, hogy tényleg ez a baja.

jani300

Most direkt dicsekedtek ?
Nekem ilyenem még nincsen ... :)
De gépi szorítású van ...

PSoft

Úgy nézek én ki?.:)

Egyébként...
Biztos vagyok benne, hogy Neked is van, csak valahogy...nem tudsz róla![#nevetes1]

Csuhás

Van valakinek a mávag 160-astól eltérő forkardt tokmánya?

Szalai György

Be fogok szerezni esztergáláshoz külön, egy gyengén varrott kabátot.
Régebben, mintha létezett volna papírkabát is, talán festőknek.