Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Na itt egy jó példa arra hogy mennyivel előbb meg tud állni mint ha csak elbennénk a hajtást.

svager

Én így többször nem szeretném megállítani. [#wow3]

svager

Viszont ha nagyon nagy a tömeg,vagy nincs fékellenállás
a frekiváltó csak lassítja de nem állítja meg egyből.

jani300

Egyszerű , nincs olyan munka .
Utoljára csigát (menet részét) csináltam , kis gyalugép asztalhoz .
Nem tudtam rásózni senkire :) Muszáj volt ...

6rk75uezn

Akkorndurva lehetett.
Azért ezzel a fékezgetéssel nekem is vigyázgatni kell majd,mert ugye az Ean főorsó retesze nem a leg bikább,na meg plussz egy 200-as tokmány.

PSoft

sasi

Ha már frekiváltót használunk az esztergán, csupán két állítható ütköző, két végállás kapcsoló, no meg némi elektronika és nem kel az irányváltással foglalkozni, csupán a keresztszánt kell tekergetni.

A gépemen 1,5 kW-os motort 2,2 kW-os frekiváltóval hajtok. A fékezést úgy be lehet állítani, hogy szinte azonnal megáll, ezért óvatosan érdemes megkeresni az optimális értéket, ami még nem rázza szét a gépet.

Menetvágás

svager

Ez nagyon jó,tényleg stresszmentes [#eljen]

Sz.József

Ez tetszik... Ezt én is kifogom próbálni.
Gratulálok.[#eljen]

ysc3kmx9v

Lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően, a lényeg az az egészben, hogy a gép egy bizonyos hossz elkerülése után üresben szalad, és a600 fordulat lehet, hogy a visszakapcsolás pillanatában már jóval kevesebb lesz. Ezt a fajta technikát a fékes rendszer csak nehezítené, éppen az a lényeg, hogy ne bökjön le a gép, hanem szaladjon. A gép üresbe kapcsolásának a pillanata fontos tényező,fogásban se maradjon,de túl gyors se legyen a gép fordulata, a visszakapcsoláskor. Nem véletlenül írtam a menetvágás begyakorlásának a fontosságát, egy-két menet vágásához nem érdemes a különböző segédberendezéseket felszerelni.

fakukac

ypcjgjbma

Szép estét mindenkinek. Lenne egy E400-as gép eladó 1500 mm-es kipróbálható állapotban. tel:harminc-611-6945.

Csuhás

Nem régen volt szó a forgócsúcsokról, most osztott meg Viktor egy témába vágó érdekes videót

7cim5mm0

Tetszik a megoldás, a géptörés ellen kiváló.

Ezzel csak annyi a baj, hogy ha már álló helyzetben emeled ki a kést, akkor az első szívós anyagnál a menetkés hegye az anyagban is marad. Emiatt ugyanúgy figyelni kell a kifutást, mint eddig, de legalánn a gépet véded vele.

7cim5mm0

Vannak benne jó ötletek.
7:00 körül a csúcs rajza elvi hibás.
Vajon mi vele a baj? :)