Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Nézd végig.
A kezébe van a szinkron[#wow1]

jani300

Ok !
Két kézzel tekeri egyszerre .
Az úgy már nem buli akkor .

6rk75uezn

Ügyes fickó szerintem.
1 kézzel teker,hosz szánon előtolás,és a keresztszánnal követi lea kúpot.

6rk75uezn

6rk75uezn

Én is pontosan igy gondolom.

KoLa

"Golyós eleve nem lehet benne, mert azt nem tudod beállítani"

Nekem van egy, nem is tudom miféle,az a fajta ahol a ház forog, és külön van beleillesztve az edzett hegy, na ebben 3db zárt golyóscsapágy van, teljesen mezei kivitelű!és bírja a nyomást, már vagy 15éve cseréltem benne csapágyat utoljára, persze nem mindennap ez van bent, hanem egy Skoda gyártmányú.
Mostanában vettem egy új Skoda forgócsúcsot 4-es kúppal, nem bírt ki egy évet sem, pedig ebben aztán van csapágy ahogy kell, kúpgörgős és nyomcsapágy, plusz olajozó csavar, amit ki kell csavarni és a furaton olajozni.
Vigyáztam rá nagyon mert drága vót!mégis elkezdett hangja lenni egy fél év után, nem bírta a csapágy!
Visszatettem a régit ami, tíz évig már használatban volt!most is ez van, bírja!
Fogyasztói társadalom!?

PSoft

Abból a "forgóházasból", nekem is van egy.
Ez, valami "home made" lehet?[#nemtudom]
Igaz, hogy én nem használom nap mint nap, de csendesebb, mint a spéci, kúpgörgősnyomcsapágyashátultűgörgős.

KoLa

Nem hommade!
Van egy a melóhelyemen is, azt, szét akartam tépni de nem sikerült!fasza![#vigyor3]

fisrcxuk3

Gyári.Nekem is van egy -két forgó házas, a nagyobbat szétszedtem,két golyós van benne ...olyan fasza,hogy összeraktam,és vettem hozzá egy E 400-ast.
Van kisebb is .Az állítható, tűgörgős  Skoda gyártmány.

PSoft

"olyan fasza,hogy összeraktam,és vettem hozzá egy E 400-ast."

Ezzel, én is így voltam 'anno.
Összeszedtem ezt-azt, többek közt a csúcsot is.
Utána a sok "apróvashoz", vettem egy nagyobb vasat, az volt az E1N.:)

7cim5mm0

Tudom, hogy melyikről beszélsz, én azt "gombacsúcsnak" hívom.
Abban valóban 3 db golyóscsapágy van,az átlag különös pontosságot nem igénylő munkához jó ez.

De ezen hol van a beállítási lehetőség?
Megint keveredik a szezon a fazonnal.

Amiről eddig beszéltünk, az a Danuvia gyártmányú forgócsúcs volt.
Ha abba golyós csapágyat raksz, - aminek a hézagát nem illik tengelyirányú előfeszítéssel beállítani - elméletileg nem tudod beállítani.
Erre találták ki a ferde hatásvonalú csapágyat.

"pedig ebben aztán van csapágy ahogy kell, kúpgörgős és nyomcsapágy"
Ez is rendben van, kérdés, hogy azt a csúcsot milyen terhelésre találták ki. Pedig a Skoda jó szokott lenni.

"Fogyasztói társadalom!?"
(Csak a zárójelben megjegyzett véleményem:
Ha megnézed a Skoda csúcsban a csapágy méretét, mondjuk egy Danuviához képest, ugyanannál a kúpméretnél, látni fogod, hogy az előbbi jóval kisebb. Szóval ugyanannál a méretnél ha a terhelés egyezik, hamarabb tönkremegy. Csodák pedig nincsenek, ez a kisebb, kezelhetőbb méret ára...
Persze minőségi bajok is lehetnek, merta régebbi Skodák is kisebbek voltak, és mégis jól állták a sarat.)

KoLa

A 4-es Skoda forgócsúcsot újítottam egy másik ugyanolyannal, az' nem bírta!Úgy beállt hogy leégett a hegye! Vissza került a régi, még mindíg megy, bár kicsi hangja van,mint ahogy tavaj is vót.
A többi nem érdekes.[#vigyor3]

ywathzay

A minap szó volt a késkiemelésről menetvágáskor.
Excenteres késtartó

ysc3kmx9v

A képen látható kés kiemelő csak fél megoldás,nem ilyenre gondoltak, ez a fajta csak a keresztszán kitekerését hivatott gyorsabbá tenni. A jobb megoldás amikor ütközőre szaladva nyítt a késtartó. Véleményem szerint egyik sem szükséges, meg kell tanulni menetet vágni.

svager

Mekkora fordulaton vágod a menetet?