Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

DÁVID KES 100 eszterga gépkönyv

A gépet már eladtam, de előtte bescanneltem a gépkönyveket:

DAVID Kes 100.pdf

DAVID I..pdf

DAVID II..pdf

töltse le akinek kell, egy hét múlva leveszem a tárhelyemről...

hostya

KÖSZÖNJÜK!

Csuhás biztos rá fog csapni, és felteszi a többi gépkönyv közé...
[#eljen][#wave]

Csuhás

Így igaz, estefelé majd meg is osztom.

HJózsi

t2ki02j2s

Üdv Mindenkinek!

Egy családi ház körül olykor akad némi esztergálnivaló, és hogy ne kelljen állandóan szívességet kérni, egy E400-1000 esztergapad beszerzésére adtam a fejem. Azt szeretném kérdezni a tapasztalt szakiktól, hogy miket nézzek meg a felkeresett gépeken, hogy ne utólag legyen csalódás? Milyen áron szoktak ezek használható állapotban gazdát cserélni? (A hirdetési árakat persze ismerem, de ezek önmagukban nem sok információt hordoznak...)

Köszönöm! L.

xit3medzv

Sziasztok!

Találkoztatok távol-keleti TOS utánzattal (tokmány)?
A logó majdnem ugyan olyan. Milyen minőséget képvisel?

Istvan0728

Esztergagépet, esztergapadot vennék!

Azonnal használhatót, E400 vagy E2N típusút, max. 1000-es csúcstáv, max. 5,6Kw, Tass 150 km-es körzetében 400 ezerig. Más magyar típusú is szóba jöhet, ha nem felújítandó és jól árasított.( a műhely elkészült, most már van hova tennem a gépet)

Tisztelettel várom az ajánlatokat.

Köszönöm!

6rk75uezn

Sziasztok.
Egy ilyen csapágyazott tengely elkészitésén töröm a fejem,főként tengelyek retesz helyének a marására használlnám késtartóba fogva,plusz tengelyek és egyéb dolgok palást fúrására és sok másra is használnám,és persze lenne neki egy saját villanymotorja.
Pl milyen fordulat lenne az optimális  egy 8-as újmaróhoz.
A kérdésem még az hogy milyen csapággyal szerelnétek?
A videón csak egy támcsapágyat tesz hátra,én tennék minden képp előre is.
Egy collos vascsőbe gondoltam a csapágyakat.
https://www.youtube.com/watch?v=lRpnMb_ufs4

jani300

Szia !
Tengelyekbe hogy gondolod a reteszhorony készítését , evvel a segéd orsóval ?
Hová fogod be a tengelyt ?
Mindha fordítva csinálnád , nekem úgy tűnik .

jani300

Magassági szán kellene inkább .

6rk75uezn

Ezt a segéd orsót berakom a késtartóba,a tengelyt pedig a tokmányba,amibe reteszpályát akarok.
Persze lehet forditva is csinállni,de úgy korlátozott a megfogás,ha csak nincs a egy magassági szán satuval.
Igy (forditva) akár nagyobb vastagabb tengelybe is tudok marni reteszpályát vagy akár igy furni is tudok palást felületen,elforditva a késtartót meg akár komlokfelületen is.

jani300

Aha !
Rendesen befogod , és valahogy rögzíted a főorsót .
Éppenséggel nem is rossz  !:)

6rk75uezn

[#lookaround]
Nem hát,addig még nem lesz marógépem addig egy komolyabb kétoldalas osztótárcsát akarok csinálni a főorsó végébe,igy akár paláston tudok felosztani,fúrni,menetelni,reteszpályát marni,de akár homlokon is ha épp nem kell csúccsal támasztani.

jani300

Van egy piros pontod ![#vigyor2]
Még a végén ezt megpróbálom :)
Persze nem nudli nyócas tengővel !