Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hostya

Én így csináltam anno az E1-el...

1. Szét kell választani az alsó öntvény lábazatot(szekrényt) a "géptől".. :) (6db csavar kiszerelése, + le dobni az ékszíjat)

2. A két különálló darabot, 3 ember kézzel simán feltesz egy utánfutóra..

3. Megfelelően rögzíteni az egészet, és már mehet is..

4. Az egyéb tartozékok (forgács tepsi+ egyebek) mehet a 'fődarabok' mellé/közé..

Biztonságos, és nem kell annyit foglalkozni súlyponttal..

Otthon meg úgyis szét kell(ene) szedni a gépet legalább annyira, hogy rendesen le legyen takarítva.. (urambocsá "felújítva")

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/E1/Sz%E1ll%EDt%E1s/DSC06161_smal.jpg

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/E1/Sz%E1ll%EDt%E1s/DSC06216_smal.jpg

hostya

Bocsi..

Lemaradt két kép. (legalábbis nem látható)

r5y7cufaj

Köszi!
Mekkora anyák/ csavarok fogják össze a két elemet?
(Mert ha vmi extrém nagy akkor villáskulcsot is kell még szerezzek)

r5y7cufaj

A képen látom a furatokat, nem lesz az a csavar olyan nagy.

Motoros

"A kezikönyvben 400kg-ot írtak az e1n-re."
ITT inkább 500 fölött van, de ha Hostya szerint jársz el akkor a 600 kg terhelhetőségű ráfutófékes utánfutón tudod szállítani.

r5y7cufaj

Igazad van!

Rosszul emlékeztem.

Csuhás

Szerintetek mi az érdemi különbség ezen két lapka között?
Barna és Arany
Persze látom hogy más bevonata van, de használhatósában mi az eltérés. Próbáltam a neten találni leírást a jelölés értelmezéséről de sikertelenül. Egyébként akinek van ilyen kínai leszúró kés annak érdemes venni lapkát mert ha jól emlékszem nemrég még ennek a duplájába került.

6rk75uezn

Vettem pár cuccot,(még nincs it),van köztük egy kúpos dörzsár melynek kis átmérője 20mm,nagy 29mm,élhossz pedig 140mm,ez szerintetek Morze 3?

6rk75uezn

vjanos

Az egyiket világosabb padlón jobb keresgélni, a másikat sötétebben... [#vigyor3]

ANTAL GÁBOR

Az arany az be van vonva valami titán vegyülettel ami jobb siklási tulajdonságot kölcsönöz neki és talán keményebb is . Ha lekopik akkor nem sokat ér. Én "**gány krómnak " hívom .  A barnán ez nincs de lehet emiatt az alapanyaga kapásból jobb
 Csak egy próba tudja megmondani a különbséget ( ha Iscar lenne akkor az aranyat preferálnám ) Vettem a LIDL is fúróból ( nem bántam meg mert van olyan mint egy magyar gyorsacél fúró és elég normális a köszörülése ) az is sárga ( direkt nem aranyat írtam ) valamilyen fémet rágőzöltek  de hogy nem titánnitrid az biztos  Jelszó : vakuljon a vásárló

PSoft

De hisz ezek, nem is a padlóra szoktak esni!
Hanem, az ágy alá a tálcába.:)
Ott meg mindegy...úgy se találod meg a sokféle forgács között.[#nevetes1]

vjanos

[#heureka] rézforgács közé való a barna, öntvény közé az aranyszínű

[#banplz]

fcnex97xh

Sziasztok. Keresek E1 (nem E1N!) gépkönyvet. Tegnap átnéztem Csuhás gyűjteményét, de abban nem találtam megfelelő gépkönyvet. Ha minden spanifer szakad, már egy főorsó méretezett rajzzal is megelégednék, amely tartalmazza a csőtengely köszörült felületeinek - természetesen, magától értetődő - tűrésezett méreteit szintúgy. Ha valaki tudna esetleg segíteni, nagyon hálás lennék.  Köszönettel, Krisztián

HJózsi

Motoros tett fel egyet kicsit lejjebb : [38490]
A főorsó külön nincs benne sajnos ...