Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Ezt egyébként már az elején sem nagyon értettem,hogy mi az összefüggés egy szerszámgép felújítás és a gép mellet eltöltött évek között.
Gondolom egy autószerelőnek sem kell 20 évet vezetnie,hogy autót szerelhessen. [#nemtudom]

6rk75uezn

Persze,egyértelmű,ez a fogás csak is a tesz miatt volt ekkora!!

svager

Mond azt,hogy 6mm a hossza volt..
[#nevetes1]

6rk75uezn

6rk75uezn

Igen,egy megbecsült gép lesz,most cserélem a főorsóházba a 4db golyôs csapágyat.
Ezután jön a kereszt szán orsó és anya cseréje,és hántolása.
Ha ez is pipec akkor már csak aprôságok lesznek,mint pl nóniusz a szegnyeregre (mint az újabb kocka Ean-on).
Meg van a gyorscserélös késtartóm is,7db betét lesz hozzá, a plusz 3 db most készül hozzá,1db leszúrópenge tartós,1db morze 3 -as,és egy olyan ami aljába egy V marár van,igy abba kör alakú kést illetve kissebb tengelyeket is megfoghatok reteszt marni bele.
Ezen felül lesz egy amin sak egy 16x16 os négyzet acél lesz és a végén egy csapágy.
Egyenlöre egy 3 pofis meg egy 4 pofis tokmányom van hozzá de egy siktársa is meg lesz hamarosan.
Még egy hütő/kenő folyadék tartályt kell hozzá csinállnom.
Egy magassági szánt is szeretnék hozzá satuval de ezt meg gondolom mert idővel szeretnék mellé egy marógépet is.
Röviden ennyi.

Csuhás

"Első csapágy nem rendesen illeszkedett be a helyére" Miért nem illeszkedett? Valami kúpszög eltérés volt, vagy felverődés, esetleg az elfordulás elleni stift volt a bűnös? Írnál erről egy sort?

jani300

Engem az érdekelne , hogy vastagabb keményfa betét kellett bele .
Hogy az hogyan is van .
És tudom hogy javítgatja , de a gép nem rossz , csak kopott vagy elbaszott , bocsi .

6rk75uezn

Persze.
Van a kis stift ami az elfordulás ellen van,tudod.
Az körül az anyag fel volt nyomódva domborúra,ezt meg igazitottam reszelőves plusz cseréltem a csapágy közt fabetétet vastagabbra és jó erősen behúzva szépen körbe festette a csapágy külső felületét a megkent fészek.

designr

Kérdezd csak meg Lacit..pár hónap alatt annyit tanult..aki manapság vesz egy használt gépet és van affinitás..rövidesen ismeri töviről hegyire..vagy nagyon jó gépet vesz amihez nem kell hozzányúlni..vagy olyan pénzes hogy másra bízza..

svejk

Most mekkorára állítottad a radiális csapágyhézagot?

6rk75uezn

Annyira mint eddig,0,01-0,02.

ywathzay

vagy.... nincs meg a megfelelő háttér, gondolok itt azokra a mérő- és megmunkáló eszközökre, tusírléc, tusírasztal, valamint valamilyen szintű szakmai ismeretre, tapasztalatra amik egy megfelelő minőségű gépfelújításhoz kellenek... még ha az a gép hobbi célt is fog szolgálni... és ehhez az affinitás elég kevés....

6rk75uezn

Megtörtént a csapågy csere is az orsóházba (golyós 4db).
Gondoltam hogy halkabb lesz,de hogy ennyivel,kb negyede hangja van a gépnek. [#eljen]

Istvan0728

Esztergagépet, esztergapadot vennék!

Azonnal használhatót, E400 vagy E2N típusút, max. 1000-es csúcstáv, max. 5,6Kw, Tass 150 km-es körzetében 400 ezerig.

Más magyar típusú is szóba jöhet, ha nem felújítandó és jól árasított.

Köszönöm az eddigi ajánlatokat, írtam választ, de azokra még nem érkezett reagálás.

Továbbra is tisztelettel várom az ajánlatokat. A konkrét vásárlás kb. két hét múlva esedékes a műhelyem elkészülte után.

r5y7cufaj

Sziasztok!

E1N esztergát szeretnék szállítani. Az én elképzelésem, hogy egy raklapra rá kellene valahogy rakni. (pl magasemelésű kézi targoncával(béka) hevederrel megemelni és alá a rakalapot)
Majd szintén a magasemelésű kézi targoncával a raklapostul felrakni a gépet az utánfutóra.

Azt a verziót ismerem még, hogy acélgörgőkkel kigörgetni az utánfutóig, aztán rámpán felhúzni szintén a görgőkön.
Nekem a raklapos megoldás jobbnak tűnik.

Tudnátok 1-2 tippet adni? Ti, hogy csinálnátok?  
Köszi!