Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

A támcsapágyban cserélt egy golyót .
Arról mi a véleményed ? Nekem furcsa csak egy golyót cserélni . De attól még jó lehet éppen .

D.Laci

Ha nekem ingyen nem segít senki, akkor megpróbálom, pénzel ösztönözni. Senkitől nem várnám el, hogy tízen-húszon akár száz kiló métert utazzon, mert balfa@sz vagyok...
Szomorú, hogy azt a pár értékelhető hozzászólást nem láttad...
De gondolom már magánban megegyeztetek, hogy mikor látogatod meg és rendbe rakod a gépet természetesen ingyen. :)
Várjuk a beszámolódat!

HJózsi

[#eljen] köszi, hogy kijavítottál !  [#worship] ezexerint átugrottam rajta [#circling] ...  a tekergetéskor a végén úgy tűnt mintha nem lenne ez kialakítva ...

svager

Sajnos nem értek hozzá,nem volt szerencsém még ilyen géphez. [#szomoru2]
Egyébként sem kellene elmennem,mert amihez értek azt el tudom mondani.Ha mégsem érthető,elmondom többször.

D.Laci

[#eljen][#integet2]

6rk75uezn

h5s6zsy7m

Sziasztok !

Régen voltam fent itt a fórumon . csinálom a gépet az EAN 170  1000 ..

Egy furcsa kérésem van felétek , mivel teljesen meztelenül vettem a gépet / semmi tartozék , még egy kés sem /

A kérésem az lenne , hogy ne vegyétek ezt lejmolásnak , vagy tarhálásnak , de segítséget kérek tőletek aki tud .

Vásárolhatnék vásárban dolgokat , de nem tudom ..milyet :) a gépkönyv morse 3 60 fok eszterga csúcsról ír ez a szegnyereg betét mérete ? Pl. ezt nem tudom

Tehát , ha valakinek van tartozék amire nincsen szüksége , és tudja , hogy az EAn 1000 -eshez megfelel , kérem szépen küldje el nekem .... / kést , csúcsot , morse kúpot /

Nem baj a rozsda , vagy ha nem tökéletes , de még jó ..

ezt úgy értem , hogy kis korrigálással ..ráhagyással működik , nekem nem kell sorozatban készítenem semmit tehát  úgymond ráérek a pontatlanságot javítani , újra fogni  stb.

Kérlek benneteket csak az küldjön aki tényleg szívesen adja , és ingyen mert nincsen rá szüksége  A postát utánvétet természetesen fizetem :)

Tudom , hogy szokatlan amit kérek , de nagy segítség lenne , kezdésnek.

Egyet kérek , ne bántsatok emiatt, hogy így guberálok.

Köszönettel mindazoknak akik ebben a formában  hozzájárulnak a gépem , tartozékaihoz , hálás szívvel fogok rá gondolni mindig amikor használok egy ilyen adományt .

Postacímem : 7452

Somogyaszaló Dózsa Gy. u. 73 / a

Köszönettel , és üdvözlettel . :oreg  ( Gangel József )

Azóta a késszán is felkerült..

6rk75uezn

Jani,én nem 1 golyót cseréltem a támcsapágyban,nem tudom hol olvasod ezt.
Egy golyónak volt rossz a felülete és cserélltem az egészet.

svager

jani300

Akkor bocsi , félreértettem amit írtál .
Egy hibalehetőség kiszűrve !

6rk75uezn

Semmi baj Jani,ennyire nem fogott még meg semmi,de egyszer csak meglesz a bibi.

7cim5mm0

A csapágyat próbáltad már utánahúzni? (csak kíváncsiskodok)
Van betét a hasításban elvileg, ha nem megy tovább, lehet hogy az nem engedi. (Vagy a mellső ellenanya, de gondolom tudod, hogy előte azt lazítani kell.)

ypcjgjbma

Szép estét mindenkinek. Szeretnék érdeklődni, hogy valakinek lenne fénykép E2N-es gép előtolószekrény belsejéről. Sajnos a hétvégén a menetes orsóval szembeni tengely kijött a helyérôl. Nem láttam rajta semilyen rögzítési helyet. Mi tartja ezt a helyén? Várom a tanácsot, és a segítő képeket. Köszönöm.

6rk75uezn

"A csapágyat próbáltad már utánahúzni? (csak kíváncsiskodok)"

Persze,meglehet húzni rendesen.

"Van betét a hasításban elvileg, ha nem megy tovább, lehet hogy az nem engedi. (Vagy a mellső ellenanya, de gondolom tudod, hogy előte azt lazítani kell.)"

Igen van,keményfa betét ami azért enged.Persze tudom!

Ma 6 óra hosszát foglalkoztunk ezzel a rosszral,olyan emberrel akinek elég régóta van Ean-ja,forgácsot sem most lát elősször (40 éve),nem tudtuk megcsinállni,viszont egy érdekes jelenségt észrevettünk aminek nem fasza.

Ennyi,és most már tényleg elegem van a siklócsapágyas rosszból.

jani300

Én nem tettem volna bele kemény fát !
Nem szabad annak engedni , de csak gondolom , nem fogok utána olvasni .Olvastam hogy javasolták a fát ,de én azt is olvastam hogy felejtsd el .
De ne rosszozd azt a gépet !
Elég érteni hozzá .
Úgy működik , ahogy karbantartják , javítják , használják .
Az esztergályos sem géplakatos .
De nem kötekszem , nem a gép hibája akkor sem , ha nem bírsz vele .