Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

r6cvn479y

Való igaz ahány ház annyi szokás [#smile]
Előzőleg nekem is textilbakelit volt benne ,de én mikor raktam össze az orsóházat én műfát tettem bele.

ysc3kmx9v

Sokszor az emberek elmennek a legolcsóbb, és legegyszerűbb megoldások mellett, a főorsócsapágy hosszanti réseiben a fa megfelelő anyag. Fából készítettem a mezőgazdasági eszközökhöz  csapágyakat, mert azon a helyen azok váltak be. Bükk fából olajban kifőzve. Sok kombájnon még mindig fa csapágy van a rosta mozgatásánál.

Istvan0728

Esztergagépet, esztergapadot vennék!

Azonnal használhatót, E400 vagy E2N típusút, max. 1000-es csúcstáv, max. 5,6Kw, Tass 150 km-es körzetében 400 ezerig.

Más magyar típusú is szóba jöhet, ha nem felújítandó és jól árasított.

Tisztelettel várom az ajánlatokat. Köszönöm!

6rk75uezn

Jelentem jó lett az Ean.
6 milis fogásnál is szépen muzsikál.

Köszönöm mindenkinek aki tényleg segitő szándékkal álltak a dolgokhoz,vannak jópáran!! [#worship]

designr

Szerintem minden meg van bocsájtva..egy feltétellel..
Szeretnénk okulni hol volt a baj..ha már végig aszisztáltuk..

svager

Jól beszélsz! [#nyes]

6rk75uezn

Bocsánatot nem is kértem :) csak megköszöntem [#eljen]

Első csapágy nem rendesen illeszkedett be a helyére,plussz kevés volt a keményfa betét, 0,7helyett 1,3mm est kapott és a helyén lett össze hántolva.

HJózsi

[#eljen] gondolom figyeltük páran háttérből a fejleményeket és örülünk, hogy meglett a kiváltó ok. Jó lenne tanulságnak egy ilyen volt ilyen lett videó egymás mellett, ha megvan még a hibás működésről a felvétel! ... [#wave]

designr

Ne szó szerint értsd ..ez csak egy mondás..
van több tízféle esztergályos könyv..az ilyen fogásokat trükköket azonban azokból nem lehet ellesni..ezért az ilyen fórumon zajló hibakereséseknek komoly oktató hatása van..
A máskor hallgatag szakemberek vitatkoznak..mi meg tanulunk..
Aztán a gép szerelésekor--évek alatt jönnek a tanulságok tapasztalatok..
Sajnos egyre kevesebb a 20-30 évet pad mellett töltött ember akitől kérdezni lehessen..

6rk75uezn

Oké.
Na ez az hogy nagyon sok minent könyvből nem leht megtanulni!!

A szakik meg tényleg kikopnak,egye kevesebben vannak.

Azt mondom az esetemben egy rossz gép mellett/rendbe tétele közben tényleg sokat tanul az ember.

jani300

Ha rossz , vidd a méhbe .
Nem rossz gép az EAN !
Nem szeretem ha ilyet ír valaki , de nem szólok többször .
Meg se kellett volna akkor venni .
Még ha megharagszol , akkor is .

Csuhás

Ne értsd őt félre, egy konkrét elhanyagolt "rossz" gépről beszélt és nem egy típusról. Vélhetőleg szépen rendbe rakva megbecsült gép lesz belőle.

7cim5mm0

A sejtésem beigazolódott... :)

7cim5mm0

Attól hogy valaki esztergályos, és 30 évet töltött a gép mellett, még nem biztos, hogy ezeket tudja.
(Tisztelet a kivételnek.)
A szerszámgépjavítás az egy másik szakma, a géplakatosé.

7cim5mm0

Azért csak óvatosan, ez nem egy nagy teljesítményű eszterga.
Ha hosszú életű gépet akarsz, akkor kisebb fogásokkal dolgozz, ha egy mód van rá.