Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fcnex97xh

Köszönöm, de említettem, hogy nem E1N-hez keresek, hanem E1-eshez. Teljesen más a kettő. Köszönöm, Krisztián

ii5d35wcx

Szia! Nekem is ilyen gépem van, de sehol nem találtam
gépkönyvet róla.Én is szeretnék egyet , pedig levéltárban is érdeklődtem. Eredeti laposszíjas a tied is?

Üdv: Sanyi

fcnex97xh

Természetesen :) [#eljen]

fcnex97xh

Svejk kollega most rakott fel az imént egy csomó méretezett rajzot az előbb említett esztergához, eredeti gépkönyvből (?) kimásolva. Full autentikus. :) Keresd a Hagyományos forgácsológépek topikban.

svejk

Ho-hóóó!

Nem úgy van az mint gondolod, az nem E1 gépé, csak példának huzakodtam elő vele!

fcnex97xh

:(( Tanulmányozva rájöttem... sajnos...

wzc80zbf7

Véleményt szeretnék tőletek kérni. Van egy Kress marómotorom amihez gyárilag 8mm-es befogó patron van, viszont iszonyat drága a többi befogópatron hozzá (db-ja kb 5 ezer). Kérdésem az lenne ha vennék egy ER16-os szárat, annak a tengelyét leesztergálnánk 8mm-re az mennyire gyengíti meg ezt a szárat? Azt bele tudnám fogatni az eredeti patronba.

Motoros

Ha csak annyi a kérdésed, hogy be tudod e fogatni akkor a válasz: Igen.
Az hogy ezt aztán mire tudod használni az már más téma.
Javarészt 3 patronmérettel elvagy: 3.175 mm 6 mm és esetleg 8 mm. Olcsóbban kijössz ha megveszed a hiányzó kettőt...szerintem.

ebalint

Itt is árulnak néha szűkítőt, kérdezzz rá.

De ahogy Motoros is írja ( + 1 db 3 mm )[#wink]

De kb. fele áron is lehet szerintem kapni.

wzc80zbf7

Én sajnos nem találtam sehol eddig. :( ER16-os patron nem jó bele tutira? Valahol azt láttam hogy Precision ER16-ot írtak a Kress patronjára. Ki tudja ezt már...

vjanos

8-asról 6-ra szűkítő

Bár nem néz ki profinak... én megpróbálkoznék egy darab felhasított húzott rozsdamentes csővel

ebalint

A cncpart.hu -n van többféle, bár pont 8 -ról lefelé nem láttam, de nem is keresgéltem sokáig.

Itt a fórumon is árultak többen is.

hwhs45ci6

Sziasztok

Segítséget kérnék a gugli nem hozott eredményt. 4 pofás tokmány pofáit lehet szabályozni? És ha lehet hogyan?
3 pofásat szabályoztam már, de van egy olyan érzésem hogy ez más. Vagy nem? :-)

jani300

Szia miért érzed másnak ?
Az elv , ugyanaz .

hwhs45ci6

Olyan rosszak a pofák felületei a tokmánynak, hogy arra gondoltam mi van ha nem szorít rá a mind a négy rendesen a rúdra amit befogtam a horony kiesztergálásához. Akkor az se lesz jó, ami fontos a szabályozásnál. A hárompofásnál ilyen gond nincs. Ez jár a fejemben, de lehet hogy hülyeség.