Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

"az ean nál egy kúpos külsejű  hasított csúszócsapágyról beszélünk"
Erről van szó,ha a két kúp nem egyezik és nem fekszik fel rendesen,csak elöl vagy hátul?
Attól még nem fog logni mivel a hátsó csapágy nem engedi,mégis csak egy kis pontban érintkezik.

jani300

"kíváncsi lennék itt a fórumon hányan tudnak kést köszörülni?"
Úgy látom olvasod a fórumot , és akkor nagyjából tudod is a választ .
De üdv Urak !
Tegnapra és mára pakolás volt előirányozva .
A tegnap elmúlt :( Ma még talán ...[#integet2]

Motoros

Hol írtam azt, hogy te nem tudsz?

svager

Lepakolsz a gépről,hogy jobban lássuk? [#nevetes1]

Motoros

Laci! Lehet rájöttem hol a baj, legalább is a videód szerint..[#heureka]
Az én gépem nem lóg semmit (0.005) és nem is szokott rezonálni.
ezért fogtam és egy késemet elköszörültem olyanra mint a Tied.
és elkezdett csúnyán rezonálni.
Na akkor mi a hiba?
A megfejtőnek elküldöm az elköszörült kést.

jani300

Nem tudok , annyira :)
De nem vettem magamra . Csak azt akartam sugallni , hogy a hozzászólásokból lelehet szűrni ezt , azt .
Nincs semmi gond , de tényleg mennem kell , mert "közeleg a tél " !

Motoros

Én sem tudok csak ellestem és már kapisgálom, de ez hosszú történet, és aki megél 60 évet és a faterja esztergályos volt és már gyerekkoromba felágaskodtam az E1n-hez hogy kiságyút esztergáljak akkor csak ragad valami  meg még a kosz.

vjanos

:D

Azt hiszem jövő áprilisban jön a hetedik évad

jani300

Neked szerencséd volt !
Én csak a nagybátyám , kecskelábú gépét lesegettem néha .
Még megérte hogy megvettem az eant (az volt az első ) , talán kicsit irigyelte is . Fiatal kölökként csináltam egy áttervezett reteszt a stancoló gépébe  savállóból , ahelyett ami mindig eltört egy furattal gyöngített részen , azt értékelte azért , én meg büszke voltam magamra :)
És igen el kell lesni a dolgokat .  A méh telepen guberálva a kidobott szerszámokat , láttam olyan , fúró és kés , köszörüléseket ami nem nagyon van dokumentálva a szakirodalomban . Van legalább 100 kiló készre köszörült késem , csak sajnálom elcseszni őket :)
Azért , köszörülgetek is néha .

Motoros

Tényleg elsőnek azt hittem, hogy mész a fűtést korszerűsíteni, vagy fát vágni.[#smile]

Motoros

Nekem az első gépem egy német katonai műhelykocsiból kimentett amolyan kecskeláb Slézinger féle gép volt aminél a hajtás alulról a kardánról jött fel és akkor használták ha járt a motor. A háború végén hátrahagyták és belökték egy szakadékba. Ezt az mesélte akitől vettem, aki biciklivel tolta haza részenként. na ez volt az igazi guberált cucc. Sajnos a lakatszekrényét valaki más tolta el és az egy berhelt valami volt csak ami nekem jutott :((

Istvan0728

Elégé ideges lehetsz, ha a segítő szándékot ennyire értékeled!!![#taps]

laca

Én úgy gondolom, hogy a homlokszög túl kicsi, magára rántja a szán kottyanását....Ekkora homlokszöggel fát vagy puha műanyagot lehet jól faragni.

hostya

Kedves laacika!

OFF:

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, mivel én is István vagyok.

"Már ne haragudj István de ha nem értesz hozzá akkor minek szólsz hozzá a témához??"
- Azért mert segíteni akar NEKED(!)
- Mivel nem ért hozzá, ezért,NEM tanácsot adott, hanem egy linket..! (amit csak meg kellene nézned..)
=========

"A másik meg hogy azt irod hogy rosz olvasni a kinlódásom,hallod akkor minek olvasod???"
- Minek írsz(kérdezel) ha nem vagy kíváncsi a válaszokra..?
==========

"Ismered az egéren a középn elhejezkedő görgőt??"
- Biztos vagyok benne hogy ismeri..
=============

"Na azt ha görgeted akkor el tudsz siklani a kinlódásom felett!!Vili???[#mf3]"
- Na, ez a mondatod nagyon kiverte a biztit nálam... főleg a mondat végére biggyesztett.. "[#mf3]"
==========
ON:
Én látom a géped hibáját,(a videók alapján) segíteni is tudnék, mert anno amikor megvettem az E1 esztergámat, hasonlóan viselkedett.
Én is szétszedtem, rendbe raktam a lehetőségeimhez képest.
Kettőnk között csak annyi a különbség, hogy én tanultam, és műveltem/művelem a forgácsoló szakmát...

Akartam segíteni a főorsó csapágy hántolásban is... (képekkel illusztrálva..)
Sőt az is megfordult a fejemben, hogy rászánok egy hétvégi délelőttöt/délutánt, hogy elmegyek oda Gyöngyös mellé.., és SEGÍTEK..
De mivel a #[38356] hozzászólásodban ezt kéred:

"Megkérek mindenkit aki a kinlódásomat olvassa hogy NEM KÉREK több javaslatot/hozzászólást!!!"

-Ehhez tartom magam... [#wave]