Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Már azt is megnéztem,szegnyereggel megtoltam és húztam is, (tokmánnyal megfogott szegnyereghüvely)
Pár század volt.

6rk75uezn

Bocsi,ezt svager-nek szántam.

6rk75uezn

Hát ha megrajzolod az összes szögeit akkor köszörülök egy olyan kést.

Motoros

Nincsen a közeledben valaki aki meg tud köszörülni egy esztergakést rendesen?
ILYEN késsel próbálkozz amit az acélhoz ír.
Jobb ha kölcsönkéred valahonnan, elsőre úgysem fog sikerülni.

Még
ITT  találsz jópár tanácsot okosságot.
Lehet kiderül, hogy nincsen semmi baja a gépednek [#awink]

D.Laci

Gyanús nekem az a fordulatszám.
Volt már valamivel mérve?
Az is igaz, hogy 150-es fordulatnál, ha csal is valamennyit olyan sok nem lehet...

6rk75uezn

Oké,köszi.
Azt nem akarom elhinni hogy a gépnek nincs baja,tuti van.
Értem én hogy a kés köszörülésen rengeteg múlik de könyörgöm a másik gép elvolt ezekkel a rossz késekkel?
Ez meg váltólapkással is rossz?persze ott is sok fontos tényező van ugye,negtiv élszögű-e,mennyi rádiusza van,mihez való stb.
Egy a lényeg szerintem,hogy akármilyen rosszul volt kiköszörülve egy kés a másik kisgépem nem csinált ilyet.[#falbav]

Miki2

Véleményem szerint a 200-as tokmány nagynak tűnik egy EAN gépre.
A tokmánytárcsád nagyon vékony, nem elég merev.
Mivel a tokmánnyal a főorsód többet tud mozdulni, úgy gondolom az illesztő átmérő sem igazán illeszt.

ywathzay

Hallod baz.eg, te egy elég türelmes ember lehetsz. Milyen szögeket rajzoljak még be? Szerintem minden ott van. Most azért mert nincs odaírva hogy 3 meg 5fok, attól még láthatod. És ha odaírnám sem tudnád az adott szögeket tartani, feltételezem. Azt látom hogy az esztergáláshoz lövésed nincs, a (kés)köszörüléshez sincs, de a tanácsok sem kellenek. Ettől egyszerűbben nem tudok ajánlani valamit, amivel tudnál egy próbát tenni, és szerintem működne is. Direkt nincs forgácstörő, ebben semmi kacifánt nincs. Az hogy te váltólapkát teszel egy hasábra, attól az még nem lesz esztergakés, annak a lapkának a gyár által megadott (nem véletlenül vannak a lapkákhoz késszárak) szögekben állva vannak meg az ideális feltételei a forgácsoláshoz. Az hogy neked korábban elvolt az eszterga ezekkel a késekkel, azzal csak szerencséd volt. Kezdesz olyan lenni mint volt Glaxbox vagy hogy hívták, eljátszotta (vagy tényleg az volt) a hülyét, mindenki rajta akart segíteni, de közben senkire nem hallgatott. Kiszállok a témából, sok sikert!

6rk75uezn

Köszönöm szépen! [#eljen]

nonopapa

Nekem is 200-as van rajta,semmi baj vele.
Sőt,ha felteszem a síktárcsát(340),azzal sincs baj.

nonopapa

Még kés témához:nekem jobban beváltak az EAN-on a gyorsacél és forrasztott lapkás kések saját köszörüléssel.
A váltólapkásokkal nem tudok olyan szép felületet elérni(vagy még nem találtam megfelelő kést)

6rk75uezn

Igen mondtátok már többen is hogy nagy a 200-as tokmány,ezzel szerintem igy nincs baj de a meglátásod igaz,elég vékony a menesztő tárcsám,de egyépként volt próba egy 160-as tokmánnyal ami 3x vastagabb.

6rk75uezn

Igen igen,több ember is irta már a véleményét hogy jobban bejön a régi öreg gépeken a gyorsacél és forrasztott lapkås kés,nem is ragaszkodok én a våltólapkához,csak azzal is kipróbálltam.
Neked is Ean-od van?

István83

Nekem volt ean-om,ennyire nem rezgett fel mint neked.
Csak leszúráskor rezgett 2mm-es késszélesség felett.Nekem főorsó csapágy hiba volt.Én nem hántoltam,átalakítottam
két kúpgörgősre,de csak elől.Utána jó volt.Nagy gépes munka
átalakítani.szerintem céggel csináltatni nem is érte volna meg.Aztán lecseréltem újabbra.

nonopapa

Igen,anno küldtem neked telefonszámot:))