Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

designr

frekvenciaváltó nélkül egy másik motorral buherált egyből-három fázis..elmegy vele az időd..és rájössz egy olcsó frekvenciaváltó sokkal jobb lett volna..

6rk75uezn

Az elejét nem értem,meg hogy mire irja ezt valaki,frekiváltóra?,de a második felében azt irja hogy tudsz csinálni 3 fázist,mégpedig úgy hogy egy 1 fázisú motorral meg hajtasz egy 3 fázisú motort és a kapocslécéről leveszed  3x 230v-ot.

h5s6zsy7m

Szia designer!

Nem akarok bonyolítani semmit ,,A legegyszerűbb megoldás kell természetesen.

A freki oldalon miért írnak annyi panaszt , hogy pulzáló

forgás . , és nem tudja beállítani .. letilt .. hibajelzés  Stb , Nem értenek a beprogramozáshoz ? vagy mi a  franc?,

6rk75uezn

Igy van,sokkal jobb megoldás,napjainkban elérhető áron lehet kapni frekiváltót ugye,(nem úgy mint xy éve),és számos előnye is van pl:lágyinditás,fordulat szabályzás stb.

h5s6zsy7m

Laacika !

Erről van szó !!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9131104

Ha 100 % jó megoldás a designer frekiváltója  akkor nekem
OK . Azt írja a 3 betáp 230 v-ból csak 2 szálat bekötni...

A frekvenciaváltók egyenirányítással kezdődnek..tehát nekik mindegy..ha nincs benne fázisfigyelés akkor nem ir ki hibát..ez nekem működött egy ideje..a 3 fázis helyett csak 2 szálat kötsz be..most is irtak rólla a frekiváltósban..de járj utánna

Ez így jó lesz ??

Üdv öreg

6rk75uezn

Csuhás

Ahogy Rferi írta: Jó lesz neked.

designr

Mivel többen itt olvasgatjuk néha mindegyik forgácsolós fórumot,javaslom mielőtt mindenféle elhamarkodott dolgot leir valaki olvasson,kérdezzen.
Magam nem vagyok elektromos,de ha valaki frekvenciaváltó vásárlásra,használatra,programozásra adja a fejét vegye a fáradtságot és olvassa el pl az itteni frekvenciaváltós topic pár 10 oldalát facebook-ozás helyett.igy nem ír sületlenségeket..
József..lehetséges jobban jártam volna ha hagyom hogy megvedd a neked alkalmatlan frekvenciaváltót..amit Laacika javasolt..
Ajánlottam egy uj Yaskawát féláron..jónéhányan vettek már töllem ilyet..probléma még nem volt..van benne tartalék..Vektoros..ideális neked..Az drága..erre javasoltam a fázisú betápos omront..Olvass utánna  de hidd el nekem ez 1.5 éve  hobbybyan alkalmanként használva minden probléma nélkül hajtja a 1,5 kw Evig motort..marógépen használva fékellenállás nélkül..azzal nincs tapasztalatom..
És facebook-os bejegyzésre még valami..nem fogsz Jehova tanúi könyvet kapni az előre utalásodért..mint amitől tartassz.
Számtalan adásvételem volt..ilyen gondom sosem..
Az előre utalás elfogadott..ha a sikeres üzletkötéseink számát nézem..nekem kellene inkább aggódnom az utánvétért.
Amit javaslok..Türelem..olvasgasd a fórumot sokat..jó csapat az itteni..hamar rájössz majd kire érdemes hallgatni..hol kell kérdezni,olvasni ha keresel valamit..
Az ajánlatokat nem muszáj elfogadni..körbe kell nézni..
Sok sikert..

h5s6zsy7m

Szia designer !

Hidd el  , nem akartalak megbántani ,, látom te is régóta fórumozol bizonyára , ha bármi gond lett volna veled tisztesség szempontjából , már kiderült volna .

Az  Fb: kérlek értsd meg próbálok minél több helyről informálódni.. Végül is lehet , hogy ez okozza már a zavart... a nagyon sok véleménykülönbség..

Elnézést kérek  , ha megbántottalak volna.

Más : Most néztem az adattábláját a motornak (le volt festve alig találtam meg)

Sajnos csak 1 KW 230 /380 nem állandó mágneses nem érezni ha forgatom , hogy "lüktetne"

DINAMO a neve. Elektromos forgógépgyár a gyártó /ezt még nem hallottam /

2. 5 / 4.35 Ez gondolom az Amper ..

Az 1 KW elég lesz ? legalábbis egy ideig szerintetek ?

Végül is ezzel ment ..

Üdv: oreg

küldök mailt

6rk75uezn

Szia.
Igazad van abba amit leirtál,egyet értek veled kivée ezt:

"József..lehetséges jobban jártam volna ha hagyom hogy megvedd a neked alkalmatlan frekvenciaváltót..amit Laacika javasolt.."

A javalatom az volt hogy kérdezzen rá az eladóra!!!!Igy ha a tanácsom megfogadja akkor nem vette volna mag ha nem jó neki!!Bocsi de nehezemre esik hogy azt akarod állitani hogy ha József rám halgat akkor olyat vesz ami nem jó neki.

[#wave]

h5s6zsy7m

köszi csuhás !

Elfogadom ,, remélem a  gyakorlat igazolni fogja a hozzáértéseteket ..

Üdv: oreg

[#smile][#smile]

jani300

Szia !
Én írtam az indexre hogy régóta megelégedéssel használok egy földön forgó motorral , 1-3 fázis átalakítót .
Még csak el sem kell hinni .
Nekem tökéletes , nincs különbség ,mindha 3 fázisról menne .
A Pityesz féle néven ismert megoldásról is volt itt sok szó .
A frekiváltó is jó , de részemről nincs értelme , mert van más ami nekem tökéletesen működik .
Nem írok erről többet , vissza lehet keresni .
Az a feneség a 3 fázisú generátorral , hogy nem tudja pufferként használni induláskor a mögöttes hálózatot , mint az autótrafós jellegű forgó gépek , amit én is használok .
Mindenkinek el kell dönteni mi a jó számára , anyagi , és használati szempontok figyelembe vételével .

jani300

[#integet2]
Jó az ha nem kell fordulatszabályozás .[#awink]
Soha nem megy tönkre (a hálózat gyengébb mint a felhasznált erősármú dolgok , 15KW-os puffermotor pl, ennek van saját lendkereke is :) )
Némi villamos tudás , és mögöttes "lomtenger" nélkül persze reménytelen belevágni .

h5s6zsy7m

Sziasztok ! Ez at adattábla sajna csak 1 KW

Üdv oreg

h5s6zsy7m

Sziasztok !

Egyelőre pihentetem a villanyt .):)

Üdvözlettel : oreg