Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sasi

http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/irodalom.htm" TARGET=_fnew>Itt találsz irodalmat a fogaskerekekről.

zad0dwj37

Köszönöm az ötleteket és Kolának a képanyagot! Emlékszem rá valaki írta 6000 forintért lehetett kapni egy szivattyút és ezt az összeget nem tartottam soknak egy jól működő szivattyúért.  
Az sem jó ha sokat nyom, és az sem ha keveset, így gondoltam megspórolok egy tesztelés időszakot ha megkérdezlek titeket.  

m0cpb8m3

Sziasztok. Most építek egy egyedi CNC esztergát, de inkább megmunkálóközpont lesz hajtott szerszámokkal. A váz most van feszmentesítésen. Nemsokára összerakom a mechanikát, és el kellene döntenem hogy milyen teljesítményű előtoló motor lehet elég hozzá. Az az igazság, hogy a szervóhoz nem nagyon értek, csak léptetőmotoros gépeket csináltam. Ez egy kis eszterga lesz 1kw-os szervó főorsóval, viszont direkt nehézre csináltam, hogy szép felületet tudjon, ezért a szánok önsúlya 20-20kg. Gyors kell legyen, ezért az előtoló motorok maradnak a névleges sebességen, vagyis áttétel nélkül lesznek beépítve.
Van ahhoz valamilyen kalkulátor amivel a tehetetlenségből ki lehet számolni hogy mekkora motor lehet az elég? Ha nincs akkor vajon mi a tapasztalat? Általában mi az elég? Ja és természetesen golyósorsók mozgatják a szánokat, illetve lineáris vezetéken mozog. Előre is köszönöm.

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/cnc_eszterga.jpg" border=0>

jani300

Köszönöm !
Itt tényleg jól össze van szedve egy csomó infó .
Később átnézem komolyabban .
A bordás kerék méretezés mennyiben tér el az evolvens fogazású kerekek méretezésétől , inkább így kellett volna kérdeznem .
De látom van itt szó a bordás szíjakról is !

vjanos

Tudja esetleg valaki, hogy itthon milyen áron lehet beszerezni egy 8 darabos fogaskerék maró garnitúrát 0.5-ös modulhoz?

http://acimg.auctivacommerce.com/imgdata/0/0/9/9/3/3/webimg/2738004.jpg" border=0>

wm94bppdn

Szabó Tibor hozzám intézett levele nyomán kérem a moderátorokat, hogy az előző hozzászólásomat töröljék, egyúttal javítom a szöveget. Tehát:

(Lehet szépítgetni, de alapjában véve nem való dolog kitiltott fórumtársról diskurálni, úgy hogy ugye Ő nem lehet jelen.  

moderátor.)

000000000

h5s6zsy7m

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy az EAN 1000 esztergámnak szeretném leszedni a lakatszekrényét.Azért írok hogy valaki le tudná-e írni pontosan hogyan kell leszedni.

Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: oreg

h5s6zsy7m

Sziasztok !

Közben megoldottam ,, az orsók  ki lettek szedve .
Most azon agyalok , hogy a lakatszekrényben a középső tengely amin a legnagyobb fog. kerék van melyik irányban jön ki . Van lent a csiga fogaskerék az túl kopott ki kell cserélnem .

segítsen aki tud .  
 Előre is köszönöm :)

Üdv : oreg  

6rk75uezn

Szia.
Fényképeztem neked egyet,gondolom ezt a tengelyt akarod kihúzni,látsz a képen bekarikázva a meghagyott öntvényrész oldalába fúrva egy hernyócsavart,azt ha kitekered akkor ki birod ütni a tengelyt bronzperselyel együtt!

http://kepfeltoltes.hu/160823/1471912676818_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

6rk75uezn

Bocsánat a nagy képér,de Tab-ról vagyok és ezen nem birok méretezni.[#csodalk][#wave][#worship]

6rk75uezn

Sikerült csigafogaskereket beszerezned?Ahhoz kapcsolódó bronzkereked jó?

6rk75uezn

Jaa és egy apró jótanás,a sima vágott hernyócsavarokat cseréld le imbusz-os hernyókra!

h5s6zsy7m

Üdv Lacika !

Nagyon köszönöm  még fénykép is van :)
- ez a bizonyos tengely még mindig a helyén van nem mertem nagyon ütlegelni .  
közben eléggé belemásztam . a dugattyús szivattyút kellene leellenőriznem működik-e ,?
És akkor kész is lesz a tisztítás.

A csiga nem cserés szerencsére , csak amikor belenéztem , és mozgattam a dolgokat az nagyot kottyant , de kiderült hogy , nem tudott a helyére menni a rozsda és olajsár miatt eléggé be volt állva .  

Most jó lett az előtolás kar is .... mindig "visszaesett " lefelé alapállapotba. most már összeköti a csigát a kerékkel.. A fogaskerekek . jó állapotban vannak szerintem .
ahhoz képest . hogy nem volt benne olaj, csak éppen. milyen magas szintre kell feltölteni olajjal . és milyennel ? a szivattyút még nem néztem .. nem tudom hol szív .. lent vagy felül..  És még egy...!!!!  .  A járművek olajteknőcsavarjában van mágnes a / fémrészecskék gyűjtése miatt/ arra gondoltam , hogy a régi winchesterek-ből kiszedett neodimium mágnest teszek a leszerelhető alsó fedélre .. vélemény ?,

-A hernyókat cserélem persze .. a szánokhoz megvettem ..  nem gondoltam , hogy ennyi kell:) még a lakatanyánál is van ékléc :) ide is kell :)

Ui. kiszereljem a szivattyút ? el szokott tömődni ?

Üdv , és köszi : oreg

h5s6zsy7m

Csinálom .. haladok .. holnap összerakás Lakatanya kulissza volt nagyon gödrösre kopva nem tolta a tolnivalót eléggé :)  .

megnéztem a "szivattyút " jól nyomja .

Belül fessem le a "szekrényt ? Vagy elég a tisztítás ?

Kösz Lacika az a bizonyos csavar annyira alul van , és le is volt festve nem láttam :([#falbav][#falbav][#falbav]