Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Tegnap még ott volt ez a szépség!! [#lookaround]

Teaway

Ne kockáztasd a testi épségedet ilyen veszélyes kísérletekkel![#ijedt]

Istvan0728

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Ismerkedünk az E400m-mel, takarítom, le cseréltem az olajat az orsó és a váltóházban, most értem a szánszekrényhez és a késszán elégé szorul és levenném a takarításhoz, de nem jövök rá, hogy mi tartja még fent.

Az éklécet kivettem, az forgatáshoz a csavarokat lelazítottam, de az oldalán lévő hornyokban fent akadnak az anyák így nem tudom leemelni. Kivettem egy hernyócsavart is ami mögött mintha lenne egy imbusz csavar az orsóvégén, de az nem jön ki. [#conf]

Leírná valaki lépésről lépésre, hogy mi a megoldás.

Előre is köszönöm![#worship]

István

lari

A késszán felfogató csavarjai a keresztszánon lévő furaton keresztül jönnek ki a forgácstálca irányába.
Ehhez -ha jól emlékszem- a keresztszánt el kell tekerni egy bizonyos pozicióba, s a késszánt körbe forgatva a csavarok lefelé egyenként kiesnek.

jani300

Próbáljátok meg ketten . Az egyik emeli ,míg a másik lecsavarja egyenletesen az anyákat .

Istvan0728

Köszönöm! Megpróbálom úgy ahogyan írtátok.

Istvan0728

Nem jött össze. Tekertem, forgattam és sehol egy furat ahhoz, hogy kiessenek a csavarok.

svejk

Nem mondod komolyan, hogy esztergagépet újítasz fel és két napja nem bírsz egy nyamvadt kéziszánnal?
Mi lesz még később? :(

svejk

Inkább így legyen a mondat vége:  :)

Istvan0728

Nem újítom fel! 20 év állás mocskát takarítom le róla és beüzemelem (egyenlőre). Majd, ha alaposan megismertem a hibáit, akkor elgondolkodom rajta, hogy belefogjak egy felújításba vagy próbáljam azokkal együtt használni, addigra már tapasztaltabb leszek eszterga szerelés ügyben és pikk-pakk lekapom akár az egész szánszerkezetet.[#nevetes1]

svejk

Aúúú... bocsi, lehet összekevertelek egy másik fórumtárssal. :(

iv43r83d

Szia! Nem értem hogy nem tudod levenni a késszánt(kéziszán)
4db M10-es csavar foglya az anyákat leveszed és egyszerűen leemeled!

KoLa

Lehet hogy azért nem tudja levenni mert, mint ahogy írja is "de az oldalán lévő hornyokban fent akadnak az anyák"
Mint tudjuk! ezeket az anyákat felváltva kell letekerni hogy tudják emelni a szánt közben, mert ha egy is lemarad akkor a többi ütközik![#vigyor3]

6rk75uezn

Velem mi? [#ejnye1][#nevetes1]

jani300

Szia ! Belenéztem a napokban az E1N főorsóház első csúszócsapágyába . Hát abban még kis laprúgó is van , ami szétfeszíti . Nem bízták a dolgot holmi faékre ... :)
Megette a fene , nem kell a kutyának sem ... Nem tudom eladni sem . Olyan meg akinek elajándékoznám , nincsen , szakmabeli , aki értékelné ...