Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Szia Jani.
Pedig ha komplett és jó akkor valakinek lehet rá szüksége.
Igen,Ean on sok elcseszett dolog van,lenne pár dolog amit másképp csinállnék.
Az E1n nek ha jól tudom a főorsója a két külső csapágyazáson kivül kapott két belsőt is.
Pedig valaki aki egyedi gépet épit annak jól jönne egy ....

jani300

Szia !
Nem komplett . Rosszul tudod . A két nagy mély hornyú , nem a főorsó csapágya . Akkor jobb mérnök vagy mint aki az EAN-t tervezte :)

jani300

Amennyibe kerül egy normális jó!, egyedi gép építése , abból tutira tudsz venni 3 egész jó használtat . :)
De nem muszáj elhinni :) Ott a munka , az alkotás öröme is . De egy idő után úgy is rájössz , hogy igazam volt :)
Ha célgép a cél , komoly gépparkkal , és tudással , akkor esetleg nincsen igazam .

vjanos

Egyik nap keresett valaki eszterga főorsót az adok-veszekben...

jani300

Köszi ! Ja E1N befoglaló méretettel , 500 csúcsmagasságra .
Olyanom még nem volt . De kivágom egyszer majd csak az egész rakás vackot . Kell a fűtött műhely már végre :(

svejk

svejk

Nézd pozitívan!
Azt a sok vasat ha felfűtenéd november derekán február végéig tartaná a meleget :))

jani300

Tényleg így van . De már lassan kell fűteni ...

PSoft

Úgy van!
Nem elsősorban Neked mutatom...:)
Az egyik képen ott a nyitott fedelű főorsóház, a szíjtárcsa, vagy "tehermentesítő?" két mélyhornyújával.
[#wave]
(szeretem ezt a linket, egész jó)

7cim5mm0

Én értékelem ezeket, de rám meg furcsán néznek az emberek amikor előadom, hogy szerszámgépeket gyűjtök.
Mondjuk a bélyeggel jobban jártam volna, ahhoz nem kell daru. :)
Ma is voltam egy műhelyben, ahol hosszú távon szerintem mindennek vasanyag lesz a sorsa. Ha egyszer egy ilyen helyről kilós áron mazsolázhatnék... Bár úgy se lenne olcsó.:)

7cim5mm0

Szervusz!
Úgy egy hete írtam neked trafó, meg kismegszakító ügyben. Nem kaptad meg, vagy csak elfelejtettél válaszolni?

PSoft

Szia István!

Most írtam itt az üzenőben.[#wave]

6rk75uezn

Na ezt nem hogy nem hiszem el hanem nagyon jól tudom hogy igy van,én valami olyasmire gondoltam hogy valaki vett 20 éve egy gyári hiányos padot,vagy netán egy leselejtesettet hazavitt a Méhhből és arra kellene neki egy komplett főorsóház.

vjanos

Alá kell pakolni magasítást. Faesztergának elmegy szerintem :)

6rk75uezn

Igazad van,bocs,a két középső golyós nem.