Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Akkor ez egy kicsi késtartó!
Nekem is van E3n-re való, hátsó késtartónak használtam de egyszer bebólintott' így most a polcra került!
Az eredeti változat sokkal gyengébb, ehhez az általad készített változathoz képest![#eljen]

svejk

Mivel pontosan dolgoztál és egyformák a betétek ezért mindig ugyanott fog megszorítani az anya, illetve negyed, fél fordulatra biztosan kinyit a cseréhez.
Gondolom a tőcsavarok sem 5.6-os csavarok lesznek.
Én egyszerűen ráhegesztenék egy esztétikus kart az anyákra, majd az alátétvastagsággal beállítanám a szorítás helyét.
Ha a szorítás vízszintes helyzettű karnál történek akkor nem akadályoz a munkában sem.

svejk

svejk

De csak akkor ha nem dolgoztál pontosan. :(
Az meg ugye kizárt :)

Csuhás

Az új betétekre valóban kevesebb mint negyedfordulaton belül van a szorítási pont. Nagyon határozott koppanásszerű a szorítás, így gondolkodom hogy az anya alá teszek pár azonos irányú tányérrugót hogy rugalmasan, hosszabb tartományban legyen szorítás, nehogy valami rezgés fellazítsa a betétet. A levehető kar inkább a régi nem teljesen egyforma betétek miatt volna előnyös. De a blokknak két oldala van használva akkor fix kar esetén már 3 kar szeretne összeakadni. ( Harmadik a késtartó rögzítő anyája ami nekem 45 fokban hátra kifelé áll ) Szvsz készítek egy mágnessel vagy rugós golyóval leesés ellen biztosított kart ami stílusában illik a késtartóhoz. A linkelt karokról nekem nem szerszámgép hanem valami kapcsolószekrény kilincse jut eszembe így azokat nem használnám.

svejk

Pedig előszeretettel használják a gépépítő cégek és valóban strapabírók.
Nem a kínai műanyag gagyi kategória.

PSoft

Akkor inkább már egy ilyen, "golyósvégű" jobban illik egy szerszámgépre.:)
Fényes test/szár, a végén szép fekete bakelit golyóval.

svejk

Amely bakelit golyó egy hónap alatt bemattul a forgácstól :(

De hát tudja jól a Mester mit akar, mi csak itt okoskodhatunk. :)

PSoft

Amelyik golyót sokat markolásszák...
Az, nem szokott "bemattulni"!:)
Ezt, biztos a Mester is tudja.:)

Csuhás

Stimm ez már mindjárt más, ilyen kar rögzíti a kost a gyalugépemen. A régi késtartóhoz ilyen mágnesen kulcsom volt:

PSoft

Nekem natúrban, festés nélkül jobban tetszenek ezek a karok, de...
Kinek a pap...

Ma du. kicsit körülnéztem(sufni):) rugóacél ügyben.
0,6mm-esből van egy csomó.
Gyanítom, hogy az vékonyka lenne, de...
Abból, tudnék küldeni pár métert, ha az is megfelel.

Csuhás

A natúr talán tényleg szebb, azóta már annyit markolásztam hogy le is kopott a festék. A festett kar előnye az hogy könnyebb megtalálni ha lerakom valahova. ( A marón is bevált egy ugyanilyen zöldre festett villáskulcs ami ott szinte minden csavart old. )  

Az a golyós kar amit linkeltél az szép is jó is de több mint 10eFt volna a két kar. Szóval inkább megcsinálom magamnak. :-)

A rugóacélt köszönöm de közben már nekem is sikerült szereznem, a hétvégén meg is tekerem a rugókat.

PSoft

Csak mintának linkeltem!

Egy percig se gondoltam, hogy pénzt adj érte![#ejnye1]
Hogy is nézne az ki...

Csuhás

Azért van amit megveszek, de a gépek körül szeretek bütykölgetni, nekem most ez a hobbym :- )

KoLa

Jaj! csuhás!
Amilyen profi lett a késtartód! ezek a rögzítőkarok pont az ellentétei lettek!
Marasd le ezt a festéket róla könyörgöm!
Nincs szinkronban sem a gép színével se a késtartó minőségével!Ráadásul a golyóra is rápacsmagoltál! hogy mé nem csavartad le előtte?ezt elkapkodtad! nem kell másnapra produkálnod! csak úgy szépen! ahogy jön,  lehet az egy félév is.[#wave]