Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

A mostani forma már adott, ezen egy fél henger alakú bemarást készítenék a hasíték végén levő furattal szemben. Illetve azt a furatot is felbővíteném, ha lehet eltolva a furatközepet kifelé. ( Új alaptest esetén én ferdén fűrészelném be úgy hogy a fűrészelés jobban megközelítse a test hátsó sarkát, ahol egy nagyobb furat volna. A furatnál a megmaradó falvastagság csak kb 4..5mm legyen. ) A mostani kialakításnál a két furat között a legvékonyabb az anyag ezért a szorítás attól is függ hogy a nem használt oldalon meg van-e húzva az anya, mert a két szorító pofa együtt mozdul el.

Csuhás

Nézd meg a linkelt képemet, ott a háttérben látszik a régi késtartóm, ott a hátsó sarokból le van marva egy egész nagy háromszög alakú rész, úgy hogy a lemarás megközelíti a furatokat, ezért ott egy vékony rugalmas rész alakult ki.

István83

Én arra lennék kíváncsi,hogy ezeknél a kestartoknál mennyi a visszaállási pontosság,a betétek cserélgetésekor.

Csuhás

Szvsz jobb mint a gép általános pontossága. Az enyémen edzett köszörült felületek vannak összeszorítva, a központi rész is egy acél tömb. Bőven merevebb mint alatta a késszán.

István83

Köszönöm.Azért kérdeztem csak mert amikor ki van nyitva a prizma és leengedjük a betétet az ütköző csavarra kis mértékben billenhet előre vagy hátra,ezáltal azt hittem a késmagasság nem pontos.Vagy prizma meghúzáskor mindig helyre tolja?Nekem egy excenteres szorítású volt,az nem volt legpontosabb.

Csuhás

Mivel pontosan párhuzamos a prizma így kb negyed fordulatot kell nyitni a csavaron a kényelmes betét cseréhez. Azaz kb 0.4mm tudna billenni miközben 60mm hosszan van megvezetve.
Szóval meghúzáskor helyére tolódik a betét. ( Nekem pontatlan visszaállás talán egyszer kétszer fordult elő, amikor forgács került az ütköző csavar és a késszán teteje közé. Akkor került be ütköző csap amin nem tud megállni az esetleg oda beeső forgács )

6rk75uezn

Teljesen igazad van.
Küldtem is egy mailt.

Csuhás

Választ is kaptál :- )

István83

Értem, köszönöm az infót.

KoLa

Nem tudom megfejteni ezt az Szvsz-t!bosszantó!a szövegkörnyezetből nem nem derül ki semmi, a használata alapján!
Írj értelmesen!
Szevasz![#vigyor3]

PSoft

Szerény véleményem szerint....[#wink]
[#wave]

Csuhás

SZerény Véleményem SZerint a google rögtön megmondja az szvsz rövidítés jelentését :- )

KoLa

Én nem vagyok kocka!

KoLa

Hanem csak egy bunkó esztergályos!

Csuhás

Eh ne mérgelődj már! Azért szoktam ezt a rövidítést használni mert én nem vagyok esztergályos de mégis gyakran belekotyogok a szakik dolgába.