Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

A nem látszó képek újra:

laca

Akkor én is beállok az önkéntes mérvadók táborába, és elmondom, hogy a jó esztergálás a jó késsel kezdődik, az meg a jó köszörüléssel, az meg a jó köszörűvel az meg a jó kővel és szabályzóval...

6rk75uezn

De jó témákat hozol fel,nem hogy átalakitásba kell kezdenem hanem meg kell csinállnom mert az én gépemen nincs is,és bizony volt hogy eltoltam a hosszánt a kézivel.

6rk75uezn

Vetesi75

A szíjhajtás nem halva született dolog. Gyári példa rá a Doosan, Lynx M eszterga széria, ami 3db "mosógép szíjjal" visz át tizen KW-ot a főorsóra. Lynx.  Ezeknél van egy tárcsafék a főorsón, amivel "gyengéden vagy akár mint a satu" lehet azt rögzíteni. Előbbit C-tengelyes üzemmódban a hajtás üzemszerűen le tudja birkózni, ilyenkor a szíj rugalmasságából adódó remegést küszöböli ki. Persze ebben segít a 2 mázsa körüli forgatott tömeg is...
Ha koszos a tárcsa  tud meglepetést okozni - darabosan forgat (ragad-csúszik-ragad-csuszik) - marogatás közben mozgalmassá téve a gépkezelő életét, ezért a féktisztító a közelben tartandó és használata a napi rutin része.

7cim5mm0

Amíg az első darab el nem száll és fejbe nem ver, addig bátran lehet ezzel szórakozni...
Jó esetben ezeknek a mutatványoknak "csak" jelentős anyagi kár szokott a vége lenni. :)

vjanos

Nem gyenge cucc...

Vetesi75

Köszönöm a képet! Én nem találtam csak small-t, azon meg nem látszott az elrendezés. Ezen van ellenorsó is - szintén tárcsafékes.

jani300

Teljesen igaz minden megállapítás .
De úgy jó nagy tökörésző meló , már magában központosan felfogni is . A fúrórúd állítása is körülményesebb .
Ügyesek , nekem tuti elszállna .
Egy feszítőtüskére , vagy felfogó derékszögre  felfogva szerintem sorozatban is mehetne , de azt is le kel gyártani . Egyedi darabnál marad a rizikó meg az ügyeskedés .Remélem leírja mennyire merte megforgatni .

Istvan0728

Igen, biztosan így van és addig el kell köszörülni jó pár kiló gyorsacélt míg lesz egy valóban jó késem. Ezt próbálom áthidalni a váltólapkás késekkel.

Ti tapasztaltabbak leírhatnátok, hogy kezdőként általános célra sima vasanyagokhoz milyen váltólapkás késtartókat és lapkákat ajánlanátok alap kés készletnek,(egyet-egyet) oldalazáshoz, leszúráshoz és hosszesztergáláshoz. Nézem a gyártók katalógusait a forgalmazók oldalait, de annyi féle van, hogy abból kiválasztani a legmegfelelőbbet és persze a leggazdaságosabbat nagyon nehéz.

svager

Ebben az esetben is látszik,hogy csak szíjhajtással nem lehet,kell egy bonyolult rendszer hozzá ami a féket/ fékerőt szabályozza.

svager

Először 125-el,probálkoztam de mivel rövid az élet és kevés az idő beraktam D-be 210-el.

Csuhás

Szerintem itt egész elfogadható ár érték arányú késeket találsz. Pl a leszúró késüket megelégedéssel használom már vagy fél éve. banggood

svager

Erre az árra milyen költségek jönnek? Csak a szállítás,vagy a vám is?

Csuhás

Nekem eddig semmi plusz nem volt, ingyenes szállítás, és vám sem volt.