Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

A csavar fejét kell elkészíteni, az anya kívül van.

designr

Segítsetek.Felhozódott a 4 pofás tokmányokról az adok veszekben nemrég..ajánlottam hogy én nem központilag állíthatósat vennék ha csak 1 db kellene.hanem van olyan ,van aki síktárcsának hívja,aminek külön-külön állíthatóak a pofái..Ez eddig rendben..DE kerestem volna a neten képet olyanról aminek külön-külön is és egyszerre is állítható..de nem találtam képet rólla..Ilyen ritka..?nemrég belefutottam egybe..le kellene fényképezni..síktárcsa-spirálos kombináció..

Csuhás

Van ilyen tokmányom, semmi különös nincs benne, a tokmány pofák osztottak és csavarral eltolhatók egymáshoz képest. Ha akarod holnap lefényképezhetem neked. Addig is itt egy tokmány

designr

Akkor ez csak nekem ujdonság..de sokoldalúan használhatónak tünik..de nem gyakori tipus.Ha lefényképezed azért tedd föl had lássuk.

designr

De azért most látom a linkeden az árat...nem tömegcikk.

Csuhás

Magam is azt gondoltam, hogy milyen jól használható tokmány lesz belőle, de annyira nem szuper. Nagy, és nehéz. Ugyanúgy órázni kell ha befogok valamit, és a központi lazíthatóság talán csak nagy sorozatok estén ad számottevő előnyt a sima független pofás két pofájának lazításával szemben.

Csuhás

Ha már tokmány téma: A hatpofás tokmánynak van valami előnye esztergán használva?

designr

Ezekről én csak annyit tudok hogy precíz élezőköszörűkön van hasonló.Esztergán használni kicsit luxus..előnye lehet hogy többfelé oszlik el a befogóerő..igy nincs akkora igénybevétel  egy pofán..ha olcsón jön használni kell..Pótpofát hiába keresünk hozzá..

Csuhás

Az említett négypofásra így érdemes keresni "4-JAW COMBINATION CHUCKS"

jani300

Üdv ! Szinte ugyan ez a véleményem erről az egyszerre is állítható tokmányszerű síktárcsáról .
A síktárcsa szerintem tipikusan az egyedi gyártás befogója . Sorozatnál belefér a készülék elkészítése .
Jó hogy feltetted a képet most már értem hogyan működik , de nem érzem hogy szükségem lenne erre az egyszerre is állításra .

Varga László

PL: A csigafúrót precízen meg tudod fogni az élszalagon, és le tudod szabályozni a szárát

Csuhás

A szár esztergálásához meg lehet fogni a spirál töve után is. Köszörűn viszont tényleg jó lehet vele a spirált megfogni közel a köszörülendő élekhez.

probegt

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, a lentebb látható (38978) kis esztergára szeretnék feltenni egy motort freki váltóval, mert a rajta lévő kombináció nem az igazi, a motor adattáblájáról csatolnék egy képet, a kérdésem hogy működik-e frekiváltóval és ha igen milyet javasoltok hozzá, valami olcsó megoldás kellene, illetve ha valakinek van konkrét hozzávaló eladó akkor vennék is.

kép:

svager

Müködik frekvenciaváltóval 0.75 Kw-os már elviszi de jobb lenne egy 1.1Kw hozzá.

Sz.József

Igen, működik  frekiváltóról, de ha 1f-ú frekiváltóban gondolkodol, ahol a kimeneti fesz 3x240V,
akkor ne feledd a motort átkötni deltába...