Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

probegt

Igen sajnos ezért kel másképp megoldanom a fordulatszám szabályzást, de még soha nem volt a kezem ügyében frekiváltós motor, és ezért is nem vagyok képbe velük kapcsolatban, de úgy látom erősen utána kel olvassak a dolgoknak. Egyenlőre a motor még nem biztos mi fog rákerülni frekiváltóm meg még nincs, ezért is próbálom itt kideríteni a tapasztaltabb fórumtársaktól hogy mi is legyen vele.

probegt

bocs nem túl jó a kép, meg az adattábla se mai, a típus: imi ma 90 lb-4n

Vetesi75

Szépen kivitelezett konstrukció! Gratulálok hozzá!
Nagyon nagy emelkedésű meneteknél lenne csak igazi használni, de akkor már komoly oldalirányú erők is ébrednek, amihez tényleg egy komolyabb rugó kell és a fogások oldalirányú megosztása sem árt.

Kb. két hete vágtunk 50-es átmérőre 60-as emelkedésű menetet (zsírzó-hornyot) két beszúrás közé (CNC-n nem nehéz:)- volt alkalmam szemlélni mekkora oldalirányú erő ébred. Ekkor "Z" szervó-terhelés  20% környékén adódott, ilyet kb. 16-os csigafúrónál szoktunk tapasztalni. Késkialakításra Laslie gyűjteményében lehet példát találni, hasonlót szobrászkodtam én is a rádiuszos profilhoz.
Nem vagyok szívbajos, de ez kevés munkák egyike, ahol fel állt a szőr a hátamon a látványtól, pedig "csak" 100-as fordulaton küldtük...  (e=6000mm/min - régebbi gépeken ez egy tempós gyorsjáratnak is megfelel)

Más:
G-kódsor Fanuc i32-re (a menethez):
...
G97 G99;
M3 P11 S100;
G0 X51.0 Z-40.0;
M8;
G92 X49.95 Z-280.0 F60;
X49.9;
X49.85;
X49.8;
...
G1 U0;
M9;
G0 X150.0 Z-40.0;
M5 P11;
M30;
Ha valaki tudja, hogy miért veszi ki fogásból a kést a programozott végpont (Z-280.0) előtt kb. 15mm-rel - amit majd a levegőben tesz meg -, legyen szíves megosztani velünk! Előre is köszönjük!

6rk75uezn

Nem engem kérdeztél de nem,mert ez egy 1 fázisú motor.

probegt

ok, köszönöm.

kxaxi8zfe

Pedig a hirdetésben az szerepelt,hogy ad vele frekiváltót.
Az nem lett volna jó?

probegt

Kaptam hozzá, egy 2,2kw-os siemens 6SE3215-8DB40 típusú frekiváltót meg van rászerelve egy 6SE3290-0DB87-0FB3 filter is, de ez 3 fázisú és jó lenne ha 1 fázisról menne a gép. Ahogy olvasgattam ez egy egész jó frekvenciaváltó, mi a véleményed?

KoLa

[#nemtudom]kell ez?

Vetesi75

Ha szériában nagy váll mellé menetel, akkor jól jöhet, mert Nx1000 fogásból egyszer biztosan elkésik és akkor csak a jó szerencsén múlik , hogy mennyire...   :(

Motoros

Csak tipp: nem adtad meg a G92 sorban a kiemelés hossza paramétert, (talán "K", de Fanucnál más is lehet) ezért a paramétertábla alapértékét vette figyelembe ami azért is lehet ilyen hosszú mert új a gép és még senki nem írta át.

Motoros

Csuhás

Íme egy rövidke videó Elnézést a gyenge minőségért, ritkán videózom.

svejk

és még a menetkifutásnak is lesz egy kis beszúrása! :)

iv43r83d

[#eljen] A rugó erősebb mint a forgácsolási erő?

Csuhás

Igen. Mondjuk szimmetrikusan forgácsol. Lehet hogy még erősebb rugó kell majd.