Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

probegt

köszönöm a válaszokat, akkor felfaragom a gépre a motort és jöhetnek a korlátlan fordulatszámok :)

jani300

Azt azért nézd meg hogy biztosan ki van e hozva mind a hat szál a kapocslécre  . Lehet áttekercselt és már csillagban van , vagy bármi . Mielőtt nekikezdesz az átalakításnak .

kxaxi8zfe

Mielőtt meg vetted olvastam a hirdetést.
A váltóval mi a helyzet?

probegt

Köszi, megnéztem, még gyári a kötődoboza, lemezekkel van összekötve, még nem volt szerintem leszedve se róla.

probegt

Gyanítottam hogy nem lesz eredeti, bár próbáltam utánanézni de nem sok infó van a gépről, itt is feltettem a kérdést hátha az öreg rókák már találkoztak vele, de úgy látszik nem egy elterjedt darab. A váltó sajnos egy zuk váltó rajta utólag ráépítve, egy 2,2kw motorral. Ezt kicsit soknak találom ezért is szeretném kisebbre cserélni. Ez egy kis műszerész pad felesleges szerintem rá ekkora motor. Az eredeti váltó rész két részből állhatott mert az egyik része a főorsó házban van, de onnan hiányoznak alkatrészek, fogaskerekek. Most fixen van rögzítve a főorsón a fogaskerék. Szerettem volna eredetire megcsinálni de mivel semmilyen infó nincs róla így marad a frekiváltós fordulatszám szabályzás.

Csuhás

Régóta keresek egy jó megoldást az esztergán való menetvágásra. A gondom az, hogy nem olyan jók a reflexeim mint amit a elfogadható forgácsolási sebesség megkívánna. Most készítettem egy szerszámot, egy rövidke lin. sínnel és a kocsira szerelt kés befogóval. Az eszköz egy kis menetes szárral kapcsolódik a szegnyereg hüvelyre fogott bilincshez. A működés során egy rugó tolja a kést a munkahelyzetbe. Amikor a menet végéhez érünk akkor a vonórúd megakad és lekontrázza a kést, így kb másfél cm-t még mehet az előtolás miközben a lin sínen háta csúszik a késbefogó. Így bőven van időm kiemelni a kést, és irányt váltani a gépen. Az ötletet itt a fórumon kaptam egy hasonló megoldásból ahol a késszánt engedték hasonlóan lemaradni a menet végén.

D.Laci

VViktor

Szia. Ötletes,gratulálok. Videó is készül majd? Kíváncsi lennék működés közben rá.

Varga László

Ötletes!

Az ilyen rövid kifutó meneteknél én lefele fordított késsel a tokmánytól kifele szoktam a menetet vágni így a kívánt vágósebesség kényelmesen elérhető.
Balosoknál meg a hátsó késtartót használom.

ywathzay

Ne gondold hogy sok a 750W. Én tennék rá egy 1.5kw-os motort. Masszív a gép, persze a váltó is befolyásol sok mindent.

6rk75uezn

Egy videóval is meg szánhatnál minket,nagyon hasznos kis szerkezet,megéri meg csinálni [#taps]

jani300

Szia ! Semmi stift vagy reteszelő elem ?
Csak a rúgóerő tartja fogásban a kést (oldalirányban ) ?

Csuhás

Csak a rugó tartja. Mondjuk elég erős rugót választottam. A menetkésre egyébként sem hat túl nagy oldal irányú erő, de az is befolyásolható oldalirányú fogásokat is veszünk.

kxaxi8zfe

A hirdetés feladása után egy órával már keresgéltem a neten és mivel nem találtam róla semmit,így nem csaptam le rá.
Kicsit azért sajnálom.
Mondjuk itt egy fogaskereket 20ezer körül gyártanak,és gondolom kell hozzá pár db.
A 700-as fordulat fel fog menni 2000-re?Képes rá a motor illetve a frekvenciaváltó?

probegt

1,1kw a következő motorom amit rá tudok tenni, mellékelnék róla egy képet esetleg ez működhet frekiváltóról?