Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Esetleg van összehasonlítási tapasztalatod, Banggood kontra Aliexpress v. Ebay?
Köszönöm.

Csuhás

Egy ilyen befogáson gyakran lehet segíteni egy megfelelő vasdarab, vagy marógépes leszorító papucs segítségével. A papucs a munkadarab meglévő furataiba dugott stiftekre vagy ha ilyen kevés van akkor részben a tokmányra rakott alátétre támaszkodik, és a főorsón végig tolt menetes szárral van behúzva. Ez az elrendezés nem engedi kibillenni a tokmányból a vasat.

Csuhás

Sajna nincs. Ahogy nézem a banggood és az aliexpress hasonló kínai szerszámokat árul. Az ebayon viszont találhatsz használt vagy akár új profi szerszámokat is. A kollégám szokott nekem rendelni neki csak az ajánlott oldalra van regisztrációja.

Sz.József

Ok, köszönöm...

Istvan0728

Köszönöm! Leírnád, hogy pontosan milyen típusú késeket használsz?[#worship]

Motoros

"a jó esztergálás a jó késsel kezdődik, az meg a jó köszörüléssel, az meg a jó köszörűvel az meg a jó kővel és szabályzóval..."
Teljesen egyetértek, viszont a legfontosabbat kihagytad: kell találni VALAKIT aki a fogásokat szépen elmagyarázza, megmutatja, aztán a próbálkozás hibáira is rámutat....szóval nem egyszerű ez manapság.

Motoros

"Nézem a gyártók katalógusait a forgalmazók oldalait, de annyi féle van, hogy abból kiválasztani a legmegfelelőbbet és persze a leggazdaságosabbat nagyon nehéz."

na akkor már okosodsz. Mire megtalálod addigra sok pénzed elfogy és a készletben sosem lesz pont olyan ami kellene.
Vagy ha menetközben olyan a feladat amihez nincsen lapkás késed akkor megint napokig kutakodsz egy után, ahelyet, hogy köszörülnél egy oda valót?
Nyilván megvan a lapkás késeknek is a helye a profi esztergályosoknál pl ahol talicskával kell kitolni a forgácsot, hogy meglegyen a bevétel, de a műszerész hobbi körben nem sok hasznát látom.

Csuhás

Nem. Ugyanis túl sokféle késem van. Nem az optimálisakat vettem meg hanem, géppel jött, hagyatékból vásároltam, de méh telepen is kiszúrom a hss darabkákat, vaterán is vettem késeket kilóra stb. Itt nézelődj ha esetleg nem ismernéd: Turning

Szalai György

Azért a Hobbyista szerencséjére ebből a láncból pár láncszem kihagyható, ha kész cserelapkás késeket használ.
Eleinte csak a könnyebbség kedvéért, később pedig már megszokásból.

Istvan0728

svager

Köszi,ez jól hangzik.

svager

Barátkozz a gondolattal,ez majd mindenkinél így van..[#vigyor3]

Istvan0728

Csak szerettem volna megspórolni a felesleges köröket.[#rinya]

probegt

Sziasztok! Megtudnátok írni hogy az KART E1-nek mekkora a főorsó menete?Esetleg egy külső méret, magméret, menetemelkedés, nem akarnak rámenni a dolgok a régi gépemről csak a saját tokmánya. Megkönnyítenétek a dolgom hol keressem a hibát :) Köszönöm.

Csuhás

A könyvtáramban van a főorsó végződésekről egy anyag. Annak alapján be tudod azonosítani a tiédet. Majd a menet minden méretét megtalálod a netes menettáblázatok alapján. Talán ez is segíthet.