Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Milyen anyagot akarsz vele megmunkálni fémet?

Teaway

10-zel szoroznám a tokmány átmérőt, tehát úgy 1000-1250W-ot gondolnék.

fpd0kbd4

Ez tekinthető úgymond "ökölszabálynak"? Ami jellemző általában a gyári gépekre is a gyakorlatban?

fpd0kbd4

Fém megmunkálás a cél.

6rk75uezn

Szuper.
Nagyon jó az a késmagasság állitó,ilyet kell nekem is csinállni,plussz tetszik az a kéziszán védőnyelv is,(ha jól látom az).
Na és a kereszt szán szennylehúzó is.
[#eljen]

fpd0kbd4

A forgácsleválasztáshoz a tokmányon szükséges forgatónyomatékról egy táblázat megkönnyítené  a motorméretezést, ha van ilyen.

jani300

A főforgácsoló erő számítására vannak képletek .
Tibor biztos egyből mondaná .Tanultam én is de mivel sosem volt rá szükségem utána kellene néznem . De a mértékegységek is mások azóta :(

jani300

Sz.József

Biztos, hogy ennyire "tudományos" módon lehet (érdemes?) csak megközelíteni az elképzelésedet...?
Elég sok az ismeretlen körülmény ahhoz, hogy konkrét tanácsot adjon bárki is...(szerintem)
Pl 1:
Netán van egy konkrét géped amit AC szervóval akarsz "felszerelni"?

svager

Nem a forgácsolással van a gond,hamem amikor egy adott pozícióban kell tartani,a gyári gépeken több 10KW motorok vannak.

Vetesi75

Ugyan sok apró részlet elhanyagolásával, de - szerintem - kijelenthető, hogy a meghajtó teljesítmény szükséglet csak az egységnyi idő alatt leválasztott forgácsmennyiségtől és az anyagra jellemző fajlagos forgácsolási erőtől függ.

jani300

Direkt hajtásnál ugye ? Azért kellene több infó a mechanikai kivitelezésről . Áttételezésnél a hajtóműnek is holtjáték mentesnek kellene lenni .Hagyományos gépeken ott a nyomatékváltó , a forgácsolási sebesség alapján meg is adják a táblázatok a választandó sebességet , ha jól emlékszem . Gyakorló esztergályos szerintem nem számolgat tudja érzére . A CNC nél meg kell adni a paramétereket , már ez is kitolás önmagában :) (HA EGYSZER ELJUTOK ODÁIG )
Szerintem legalább kétféle áttételre lesz szüksége hogy ne kelljen túl nagy motor . De csak találgatok , írogatok , az is lehet butaságot :(

jani300

"a forgácsolási sebesség alapján meg is adják a táblázatok a választandó sebességet" az átmérő függvényében . Az még ide illett volna .

TROMF22

"a forgácsolási sebesség alapján meg is adják a táblázatok a választandó sebességet fordulatszámot" az átmérő függvényében
-szerintem így gondoltad.

jani300

[#eljen][#integet2][#worship]
Hát igen , lassan alakul :)
Az eannál pl van 1,2,3 as sebesség .(hozzá tartozó fordulatszámmal) :)
De ez sem mentség az elírásra :)