Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Én is értékelem , páran látták hogy be se férek a gépektől .  Két helyem van ahova beengednek , szóltak is hogy az egyikben van komoly harántgyalu .  Csak ott 200 ért adnák legszívesebben kilóját .Egy másfél , két tonnás gyalunál ugye ez már a piaci ár felett van inkább . Nem is megyek már hozzájuk , legalább a barátságból maradjon valami :(
Kb tíz éve már inkább minőségi csere érdekel , csak majdnem komplett gép tud lázba hozni :) Csak a régebbi dolgokat nincs szívem kidobni .
Szokták itt írni hogy megadnák érte amiért megveszi a méh .
Már nem nagyon szólok hozzá , csak azt tudom mondani , hajrá . Majd rájönnek .
Már nagyon várom az ünnepeket , akkor ezért viszonylag nyugi van ,talán lesz egy műhelyem ahova körbejárhatóan befér egy kocsi ... (persze ha beállok elfogy a hely , ezt is megkaptam már itt ) De nem gond :)
Nagyon jó dolgok vannak a méhben , de a legtöbbet kétszer kell megvenni , nem fogom részletezni ...[#integet2]

jani300

Lacika gépe alatt gyárilag van :) Nincsen új a nap alatt ... :)

jani300

Ezért nem kell bocsánatot kérned , más is mondta már ugyanezt . Csak azért írtam , mert látom érdekelnek a gépek .

jani300

A kétértelmű jó mindenit .
A kétszer vételre van egy jó magyar mondás :
Észre venni és elvenni .
Hát ! Egyáltalán nem erről van szó , komolyabb a helyzet ...

6rk75uezn

Igen,érdekelnek.
Az Ean on még az orsókat kell kicserélnem majd és akkor tekinthetem teljes késznek.
Ez után az Ean mellé szeretnék egy marógépet.
Kezdésnek kisebb szerszám marógép is megtenné,Strigonok vannak de az nekem drága kategória.

6rk75uezn

Igen,sok helyen 200ft/kg ért adják,sokszor nem olyan jó ár ez.
Minap lett volna egy kis 500kg os német marógép 80 ér szerszámokkal,kezdésnek jó lett volna de 250km re lett volna :(
Gödöllői Telepen is 200ft/kg,most láttam képeket,volt ott bakköszörű,komplett férészgép,egy egész pad,egy nagyobbacska harántgyalu.

jani300

A szerszámmarógép mind drága , effelől nem kell aggónod .
De a köcölékek legalább annyiba fognak kerülni még .
Gondolkodjál el egy haránt gyalun . Úgyse sietsz sehová  :)
Szinte senkinek sem kell , de jól használható . Esztergakés szerű szerszámokkal dolgozik !
Csuhás nem győzi ajánlgatni mindenkinek , És teljesen egyetértek vele .

6rk75uezn

Tudom tudom,hogy egy gyalu is hasznos,sok mindent meg lehet vele csinállni,pl most a késtartó betéteket is ki birnám vele gyalulni.
Na meg a helyszűke,denha egyszer egy jót jóáron kifognék a közelbe akkor nem gondolkoznék.

Istvan0728

Istvan0728

Ma volt egy kis időm folytatni a gép takarítását. Jelentem a kés szánt 2 perc alatt leszedtem, most már tiszta és nem szorul.[#vigyor3]

Kés tartó le, a négy csavart lazít, forgat,emel, két kis faéket aláüt, a négy anyát fokozatosan leteker közben az ékeket beljebb üt. Így lejöttek felütközés nélkül a rögzítő anyák, majd a késszánt leemel.

És igen az is működhetet volna, hogy a csavarok a forgács tálca felé kiesnek. A furat a skála végénél van és a kereszt szánt az ágy közepére kellene tekerni, ahhoz hogy a csavarok lefelé kijöjjenek.

6rk75uezn

Nem,én nem keresek ilyet. [#pardon1]

6rk75uezn

Csak irtam hogy majd a kereszt és kéziszán orsót kell még cserélnem.

iv43r83d

Csuhás

Volt pár nap szabadidőm így nagyot haladtam a késtartóval. A jelenleg állapot itt látható. C45-ből készült edző műhelyben hőkezelve. Most átköszörülgettem a felületeket ( kb 0.1..0.2mm vetemedés volt az edzés után a darabokban.) Még szereznem kell néhány rugót ami nyitja a szorítópofát. És kell egy kényelmes karos anya ami egy tőcsavarral szorítja majd a pofákat.

További képek

jani300

Szép lett ! Ezt a lengőoldalú formát még nem láttam .
Honnét van az ötlet ?
Teljes keresztmetszetben átedzett ? Töréstől nem tartasz ?
Jó dolog a háznál egy síkköszörű ! Nekem még sosem volt ...