Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nem szokták ezeket a csapágyakat időnként forgatni? Mondjuk évente egy negyed fordulatot. Vagy ez túl macerás?

p6j5s3k64

Ha másba nem is tudok segiteni ,de van uj bronz csapágyam ha egyszer kellene .

István83

Nekem volt EAN gépem egyféleképpen lehetett  
berakni a csapágyat,reteszhorny és olajzó végett.Retesz meg azért van,ha állítani kell az
anyákkal ne forduljon el.

Robika37

Kérdés : melegítés után is megfogta? Ha nem melegíted és nincs rendes olajozás akkor nem is fog normálisan működni. Ezt onnét látod, hogy ha megállítod felnyitod a fedelét és nincs olaj a peremen és a csapágyak olajozó furatainál illetve megragad.

hwhs45ci6

Helo
Hiába olajozza, oválisra van kopva a csapágy és nem alakul ki egy folyamatos olajfilm a csapágy és az orsó között. Írta hogy nyeli az olajat. Sajnos nem lesz jó, csak ha lötyögősre hagyja a csapágyat. Vagy meghúzza és csak alacsony fordulaton dolgozik vele.

7cim5mm0

Ha a legnagyobb fordulaton való indításkor 20m-nél kisebb távolságra száll a kulcs akkor biztonságos... :)

7cim5mm0

A legtöbb csapágyban van egy olajgyűjtő zseb, ha ez megtellt, akkor nem fogja tovább nyelni az olajat, hacsak nem annyira kopott, hogy rögtön folyik is ki az orsó mellett.
Tudomásom szerint az előtolás kihajtó tengelyének csapágyát kell elérnie az olajszintnek.

6rk75uezn

Szép napot.
Szerintem ez az olajszint marha kevés,eggyetlen fogskerék ér az oljba ami fel is szór,de ez nem elégséges,egyenlőre erre gondolok.

6rk75uezn

jani300

Rendes magasítás van a főorsóház alatt !
Egy hasonlóval simán rálehetne tenni a többsebességes házat is .
Mekkora a csúcsmagassága ennek a gépnek ?
A szánrendszer is tetszik tök más mint a sima EAN -é .

6rk75uezn

Ágy felett 400,kivett ággyal 530-540 forog el.

jani300

Ez jó !
De ha ugyanaz az ágyszélessége akkor nem olyan nagy durranás azért ez a magasítás .
Az rendben hogy nagyobb darab elfordul .
De ugyan azon az átmérőn érdemes csak dolgozni vele mint a másikon . Legalábbis szerintem .

rocco33

Üdv! E400C tipusu eszterga(kivehető ágyas) Milyen főorsó csapággyal van szerelve? VAgy az összes bronzcsapággyal készült?

6rk75uezn

Azt nem tudom hogy az ágyszélesség ugyan az-e,valószinű.

6rk75uezn

Ismét lenne pár kérdésem Ean tulajokhoz vagy épp  ahhoz is értőkhöz.
Első hogy ha a vonóorsóba van kb 3mm (hajlott agy nem tudom) azzl mit lehet kezdeni?

Második hogy nem tudom ez miatt e de igencsak engedi az olajat a szánszekrényből mégpedig a vonóorsónál ha előtolás van kapcsolva,milyen tömités lehett ott.
Tudom hogy nem úszom meg hogy szét ne bombázzam szépen az egészet de na.