Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Ki mondta, hogy fel kell hántolni a csapágyat??[#csodalk][#csodalk][#csodalk]
El&aszod az egészet.Olajfutót kell belerakni spirál alakba.

ecp4rs0md

2,2KW hát igen sovány lehet gyengébb mint egy E2N mert abban is 2,2-es motor van de jóval kisebb tömeget forgat(tengelyek,váltó kerekek, előtolás) nekem így sem tetszik ezzel a motorral de kisebbel már el sem tudom képzelni.

ysc3kmx9v

Hántolni mindig azt a részt kell ahol festékes marad, tehát a főorsót kell bekenni színezővel, olyannal ami elég jól rajt marad.A csapágyat, hogy megfelelően üzemeljen a gép, fel kell hántolni, kanalas hántolóval.Főorsót színez, helyére rak, csapágyat szorít, kézzel forgat, főorsót kihúz, ahol színezett a csapágy felület hántol, és így sokszor ismétel.

fisrcxuk3

Simán birja. De hozzáteszem;csak TMK-zok,nem termelek.És hobbyból magamnak alkotok  .

6rk75uezn

Sziasztok.
Mai nap elhoztam a kis Ean 1000 sem,ahogy látom ez gyárilag a magasitott kivitel.
Akkora motor van rajta hogy mondom ez tuti nem 1,5kw os mint ahogy irja a gépkönyv,de rákötve frekiváltóra szépen elindult,de méretéről még most is azt mondom hogy nem 1,5kw-os.
Evig moci,majd dobok fel képet róla.
Ágy felett 400 fordul el,kivett ággyal 520-540.
Elkezdem átnézni az egészet,festés keresztorsó anya stb stb.
Majd jövök sok sok kérdéssel,és előre is köszönöm válaszaitokat.

6rk75uezn

Indulás haza:

vjanos

Gratula!
Nem azért nagyobb a moci, mert egyrészt régi, másrészt több tekercses, Dahlander?

6rk75uezn

Köszi.
Nem hinném hogy Dahlander,mert ha az lenne akkor szerintem deltába kötve a freki véltóról nem menne.

6rk75uezn

6 szál jön fel a tekercsektől.
Fölső 3-w-v-v-u
Alsó 3-y-x-x-z

y580keijn

Üdv.

Keresek segítséget Dunaharaszti környékéről aki látott közelről emu200-ast.

Csuhás

Vagyunk itt páran akiknek van vagy volt ilyen gépe. Kérdezz konkrétan esetleg fotókkal és távolból is igyekszünk segíteni. ( Könyvtáramban van a részletes rajzos gépkönyv, és a fő egységekről ( váltó, norton, lakatszekrény ) szétszedett állapotban készült fotósorozatok is vannak. )

jani300

Ha ez tényleg így van és nem elírás ,csinálj már egy képet a kapocsdekniről !

y580keijn

Bement a két lányom a műhelybe játszani. 7 és 1.5 évesek. A gép kihúzva,mert mindent piszkálnak. Ma használni akartam, nem néztem körbe a gépet, bekapcsoltam...reccsenés....a felső előtolás orsó nem forog. Semmilyen előtolás nincs rajta. A hosszirányú mozgatás darabos...szorul. :(
Kb ennyi a diagnózis...

6rk75uezn

Itt a kép.
Én arra gondolok (nem értek a Dahlander mocikhoz) hogy ha Dahlander moci lenne akkor nem 6 szállnak kellene feljönni a tekercsektől.

jani300

Szia ! Az a V-V , X-X zavart .
Hogy jól összezavarjalak akkor elmondom hogy a Dahlander bekötése is így néz ki :)
Hat szál jön ki ugyanúgy , csak azt nem kéne deltába kötni .
Sima 3fázisú motor szerintem is .