Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

iv43r83d

Szép estét mindenkinek!Eszterga hajtásméretező  
programot tud valaki? Segítséget előre is köszönöm.Üdv Csaba!

ywathzay

Ha nem sürgős, akkor én tudok neked méricskélni, mert nekem is ilyen osztófejem van. A műhelyem átépítés alatt, jelenleg tető nélkül, minden le van fóliázva vastagon, ha minden jól megy 1,5hét múlva tudok fóliát bontani. Akkor írj egy mail-t.

fcnex97xh

Köszönöm szépen, de miattam ne szereld ki a főorsót. :) Ezt még magam miatt sem szívesen teszem, nem hogy más miatt. Tegnap egyébként megtaláltam a gépkönyvet, de egyelőre tokmánytárcsa méretezést nem találok. Igazából a kritikus pont a főorsó külső kúpossága. Őszintén szólva ezt konkrétan még nem néztem, még vetek egy pillantást. Köszönöm, SZK

jani300

Van ilyen osztófejem hosszú kúpos főorsó végződéssel .
Eltartott egy darabig míg rájöttem hogyan kell levenni .
A kúpszöget nem tudom mivel megmérni :(
De talán ugyanaz mint az esztergák hosszú kúpos főorsó végződésének kúpszöge .
Ez persze csak feltételezés .

fcnex97xh

A sejtésekből olykor nagyon szép dolgok sülhetnek ki, de nem a számok világában. ;)
Köszönettel, SZK.

fcnex97xh

https://docs.google.com/document/d/1jwQj0l3cVALSSqDV3-8XeUm_2iQw7ccD6dj8wk2Qr8c/edit

Közben megtaláltam a gépkönyvben az adatokat mindkét TOF-típushoz. Akinek hasonlóra lett volna szüksége, megtalálja. Így kicsit jobb, mint sejteni :)

jani300

Klasz a táblázat !
Kár hogy nem lehet menteni :(
A hosszú kúpos főorsó méreteket lementetem már innét a fórumról , csak másik gépen , van és bonyi lenne előszedni . De fúrja az oldalam most már ...

msas

Katt a "File"-ra- -Letöltés másként!

fcnex97xh

Én nem a "hosszú kúpos főorsóról" beszéltem, hanem konkrétan a főorsó külső kúpjáról. Szerintem te a morse kúpra gondoltál az elejétől kezdve, ami megint más. :)

empé13

http://kepfeltoltes.hu/160508/Danuvia125_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

empé13

Szia!

Danuvia EOF-125 osztófej.

P.

jani300

Hát , pedig nem ...
Menetes , hosszú kúpos , rövid kúpos , valahogy így van időrendi sorrendben az esztergák főorsó végződése . de van még más egyedi rendszer is .

jani300

Üdv !  Ez a kép is jó !
Iso 50 es belső kúppal van osztófejem , azt is csak nézegettem hogy jönne le a tokmány tárcsa .
De akkor valahogy eltüntették a csavarfejeket .
Eddig azt hittem menetes , de így azért egyszerűbb lesz :)
Nem keverték akkor legalább a rendszereket !

6rk75uezn

Sziasztok.
Most készülök venni egy Ean 1000 es gépet,az volna a kérdésem hogy mivel ezen sincs a hossz szánon nóniusz hogy szoktatok tokmány felé szedni valamit méretre?
Az ismerősöm akinek E400-asa van ő csinált nóniuszt a hossz szánra.
Ugye ha a kés szán pontosan van beállitva akkor azzal is lehet befelé menni méretet mert ugye azon van nóniusz.
Ki hogy szokott ezzel együtt élni?Előre is köszönöm válaszaitokat.

Csuhás

A kés szán nóniuszát szoktam használni. Ha sokat kell leszedni akkor szemre megyek, mérek, majd a késszánnal pontosítok. Nagyon sok gépen nincs hossz nóniusz mert csak manapság használnak olyan áttételt amivel kerek értéket ad egy körbefordulás. Ha nagyon zavar felrakhatsz egy mérőlécet a kúpvonalzó helyére.