Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ysc3kmx9v

Széria munkánál úgy is ütközőt kell használni, egyedi daraboknál, tolómérővel a kés hegyet beállítani a kívánt hossz méretre, az anyagon karcot esztergálni, pontosan be lehet állítani alig kell korrigálni a kézi szánnal. Fúrat esztergáláskor a furatkést be szoktam jelölni a megfelelő hosszra, és utána a kézi szánnal pontosítok.A kés bejelölés, furatban késsel való menetvágáskor is hasznos.

6rk75uezn

Értem,és köszönöm Crosspisti és Csuhás.
Valahogy én is ilyen megoldásokban gondolkoztam.
Az előző kis kecskelábas gépemen még csak nóniusz se volt,gondolhatjátok milyen idő igényes volt vele bármit is megcsinállni a sok méregetés miatt.
Az állitható nóniuszról mi a véleményetek?Megéri szerintetek megcsinállni állithatóra?Könnyebb lenne szerintem,nem kellene annyit számolni vagy méregetni.
Mivel itt mondták hogy az Ean okon pl a kereszt szán nóniusz felbontása elég nagy,0,1mm igy lehet készitenék hozzá egy nagyobb nóniuszt amit beoszthatnék sokkal sűrűbben.Szerintetek?

Csuhás

Mindenképpen kell az állítható nóniusz, sokkal egyszerűbb úgy visszaállni egy méretre hogy zérusra állsz, de minden művelet egyszerűbb ha nem kell fejben számolgatni. A nagyobb átmérőjű nóniusz szebb is, jobb is. Arra azért figyelj hogy ne akadjon bele a beforgatott késszán. Ha öreg gépet veszel akkor esélyes a kopott keresztszán orsó és anya. Ha lecseréled a menetet méterre vett trapézorsóra akkor használhatsz kisebb emelkedésűt is ( Tipikus a 3mm ) anyát is vehetsz kész bronz anyát amit be lehet forrasztani a felfúrt régi anyába ami gyakran jóval egyszerűbb mint a néha elég bonyolult alakú anyát legyártani. A kisebb menetemelkedés pedig kiadja a finomabb nóniuszt.

6rk75uezn

Köszi szépen,megfogadom tanácsod.[#worship]

6rk75uezn

Nézegetem http://www.uni-max.hu/digitalis-merorendszer-300-mm/d/" TARGET=_fnew>ezeket az útmérőket,jók ezek?Megbizhatók?
Azt tudom hogy az emulziót nem szeretik,arra gondoltam hogy majd az Ean keresztszánja és kés szánja kapna egyet.
Esetleg Ebay-on van olcsóbban?

zad0dwj37

Sziasztok!
ISCAR leszúrópengéhez DGFH 32-3 keresek 3mm-es lapkát, DGN 3102. Valamint a pengéhez tartozó kulcsot EDG 33A. Ha valakinek van elfekvőben, vagy ismer valakit akinek van kérem szóljon, megvásárolnék egy pár darabot. Köszönöm!

zad0dwj37

E 400-as esztergagéppel kapcsolatban szeretnék egy dolgot kérdezni. Költség hatékonyság szempontjából gondolkodom azon, hogy az 5,5 KW-os motort lecserélném 3,6KW-os villanymotorra. A gépkönyve írja mindkét típust. Tudtommal egy villanymotor ha nincs terhelve egyébként is kevesebbet fogyaszt, mint ami a teljesítmény tábláján van és lehet, hogy nincs is értelme lecserélnem, mert nem sokat takarítanék meg egy cserével sem. Mi a véleményetek erről? Egy gépkereskedő mondta annó, ő még nem látott 3,6KW-os motorral E 400-ast.

Csuhás

Nekem nincs de azt hallottam hogy nem bírják az emulziót... Azt pedig nehéz elkerülni a keresztszánon. Talán hossz irányhoz hátra fel lehet tenni lemezzel takarva, de máshova szerintem nem jó.

Motoros

Talán a bekapcsolás pillanatában az 5.5KW-os nagyobb lökést jelenthet a hálózat felé, de üzem közben a töredékét veszi fel, az indulási áramnak mindkettő. Én biztos nem bajlódnék a cserével mert spórolni a fogyasztáson nem igen fogsz, még akkor sem ha három műszakban forgácsolsz. Többet fogsz ha a világításon korszerűsítesz.

zad0dwj37

A műhelyben led világítás van, ettől korszerűbbet nem ismerek, a gépen a hagyományos 60 Wattos világítás van, de azt nem tudom hogyan lehetne korszerűbbé tenni egyszerűen, mert a gépen úgy tudom, csak úgy nem lehet ledre cserélni, mert nem 220 volton működik. Ahhoz még valami szerkezet kellene, de nem vagyok villanyszerelő, csak alap dolgokat tudok a villamosságról.

Motoros

Nekem azt mondta valaki, hogy van 24V-os LED is normál E27 Edison féle foglalattal, az jó lenne.
Na ilyen kéne nekem is.

Motoros

A géplámpák 24V-osak ettől nem lehet eltérni.

PSoft

Pld. itt is vannak a lap alja felé, de nem olcsók.:(
 http://www.argep.hu/main.aspx?sucheall=e27+24v&page=2" TARGET=_fnew>LED 24V 6W- 8W -10W-12W AC/DC A60 4000K E27 HAGYOMÁNYOS IZZÓ FORMA NAPFÉNY FEHÉR

http://webaruhaz.izzolampa.eu/image/cache/data/VEGYES/12-crop-500x500.jpeg" border=0>

Motoros

Nem olcsó de legalább kapható:))
Vajon a 60W-os helyett elmegy e a 6 vagy 8 W-os led, vagy kell a 12W-os
A csere nem is a spórolás miatt érné meg, hanem mert hiába a porcelán foglalat mindig beég az izzó, mármint KH-s lesz.

Motoros

Ja ott írja hogy a 12W-os 95W nak felel meg. Az jó.