Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Én is kiegészíteném két dologgal a két dolgot [#buck]

Az acélt is lehet hántolni,némi gyakorlás útán rá lehet érezni.
A nagyoló hántolás útán át szoktam húzni egy 800-as kövel, mert "szörös" a felület, a vége felé már nincs szükség a csíszolásra.
Kézzel tényleg nehéz,de géppel nem nehezebb mint az öntvényt.  
A marógépemen a sínek és a hí

svager

Hoppá!

Szóval: a híd lábait is hántoltam,a könyvtárakban vannak fent képek.

A másik: A síkbaköszörülés útán hántolni kellene a lécet, így még használható lenne.

KoLa

Mekkora hiba lehet a köszörülésben? ha az nem jó esztergálni?

ywathzay

Ha legközelebb megyek hozzájuk megkérdezem, hogy csak az esztétika miatt, vagy keletkezett hiba miatt hántolnak.

ypcjgjbma

Szép napot. egy E-400 1500-as esztergagép eladó 350000 Ft.  
http://kepfeltoltes.hu/view/160415/WP_20160414_19_25_18_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

A kétfajta vas összedolgozása szerintem nem hozhat jó eredményt. Olyan, mintha egy nagyméretű bimetálos hőkapcsolót építenél. Az acél lineáris hőtágulása a Wikipedia szerint (Delta L / L), 100C-on a 0C-hoz képest 1.17*10^-5, a szürkeöntvényé 1.04*10^-5. Biztos, hogy van különbség a meleghengerelt acél és a húzott acél hőtágulása között is. Legyen a különbség nagyon kicsi, tehát pl. meleghengerelt acél hossza 10C változás után legyen 10^-6 szor hosszabb, míg a húzott acélé 1.00001*10^-6. Mivel az I gerenda két oldala különbözőképpen nyúlhat, ezért ívbe hajlik. Ha a gerenda 140mm magas, akkor ki lehet számolni, hogy az ívbe hajlott gerenda görbületi sugara 14 km (!), de 2000mm hosszon ez még is 36 um domborulatot jelent. Ez nem tűnik soknak, viszont az is igaz, hogy nagyon nagyvonalúan kicsire választottam a húzott acél és meleghengerelt acél hőtágulásának különbségét. Ha 10x nagyobbra veszem, ami még mindig csak 10^-4 szeres különbség, akkor már 350 um jön ki, ami már elég sok 2000mm hosszon. Minden esetre elég kockázatosnak látszik egy ilyen bimetál szerkezet alaktartás szempontjából.

jani300

[#integet2]
Most már tudom honnét "nyúltam" a rakás téglát és a disznó perzselőt ! :)
Jól néz ki a géped !
Van benn munka rendesen .

svager

ywathzay

https://www.youtube.com/watch?v=uAQLrM1P-YQ" TARGET=_fnew>7:40-nél mekkora ötlet..... ezt magamévá teszem.

000000000

Sziasztok. Olyan segítséget szeretnék kérni hogy sikerült vennem egy EAN 340/1000 esztergát fel kellene javítanom a Főorsoházat . Arra gondoltam hogy ha az újfajta kocka EAN Főorsoháza jo lenne hozzá? Tokmany levételbe esetleg tudna valaki segíteni ? Előre is köszönöm szépen .

jani300

A 340/1000 az újfajta  :)
Akkor Te esztergádnak menetes főorsóvégződése lehet . Mi a gond a főorsóházzal ?
Nemrég beszéltem egy ismerőssel ilyen főorsóház csere dologról . Nekem van az újabb több sebességű főorsóházam , a belseje is megvan .
Az csavarok amik az ágyhoz rögzítik nem ugyanott vannak .

Csuhás

Véleményem szerint ha gondban vagy egy tokmány levételével, akkor nagy falat lesz egy másik típusú orsóházra való átalakítás.

000000000

Egy nyomó(axialis) csapágy kivan benne meg sajnos csak 3sebesség működik ezert gondoltam inkabb cserére . Egyik ismerősöm ugy volt hogy tud de az kocka EAN Főorsoháza :/

jani300

Valahogy úgy érzem nálam lesz az a főorsóház ...
De meg kellene javítani , nem akkora gond ez .

000000000

Tudál akkor segíteni ?! Valahogy tudnánk eggyeztettni ?