Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Akkor jó , az enyém akkor 2000 es .
A közel 100kg ban biztos vagyok .
Én érteni vélem a 140 et .
Nem kell olyan széles .
De a két méteres szerkezeti acél szerintem miliket is hajlik kézzel .
Merevíteni akarhatja , de túl nagy falat lesz így belegondolva .

279nwbpsa

Sziasztok

Elnézést,hogy így belebeszélek,de ha már a hántolásról esik szó...nincsen véletlen valakinek valami elérhető/megfizethető árú tusírlapja?
200×300,vagy 300×400
Nem kellene a leggyönyörűbb állapotú...

Csuhás

http://bazar.hu/hirdetes/1587547/" TARGET=_fnew>Talán ez, feltéve hogy a cipészek nem valami mást hívnak tusírasztalnak.

cxkt2gvrw

Szalai György

Ismerős. Együtt lakok vele. [#nevetes1]

279nwbpsa

Szia!
Köszi,de úgy tűnik lesz valami így fórumon belül...

000000000

Szervusz!

Gondolom nem opcó, de érdekességképpen küldök egy akciós linket az ebay-ről:  
http://www.ebay.de/itm/Tuschierlineal-prazise-Richtscheit-Lineal-1500-mm-neuwertig-TOPPi-/400734050553?hash=item5d4d9c58f9:g:T7cAAOxyoVZTG3Xa

A szállítás magyarországra 560 EUR körül van. Ezzel a ferde felület sem lehet gond.

Tisztelettel.

000000000

A szállítás 60 EUR(!) körül van. Akció = aukció. Valamiért borzasztó lassú a gépem.

ywrxkjjky

Ez is megfordult a fejemben,hogy simán csak az I gerendát köszörültetni,de mivel láttam egy öntöttvas tusirlécet méretezve igy jutottam ezekhez a méretekhez,de könyen elképzelhető,hogy  
könyitett I gerenda lessz a kinevezett tusirléc!
Az ágy nem fér a köszörű alá,a köszörű 300x 5100mm,és közelsem egy kopott 1500-as csúcstávú gép árába kerülne a 2000mm -es tusirléc köszörülése,ami nem véletlen ilyen hosszú!

ywrxkjjky

Jut eszembe,hobbista kőmüvesek is épitenek házat,és nem egyamaga teszi fedél alá!Hasonló mint mikor a farmer azt nyilatkoza a tv-nek/rádiónak/stb...,hogy családi vállalkozás és a 4 tagú család csinál mindent 100 felyőstehén,70 bika stb...

ywrxkjjky

Azért sem hegesteném még véletlenül :D sem mert a hegesztés után keletkező feszültséggel a környékemen senki sem tud mit kezdeni és igy érzékeny lenne az időjárásra méretileg ekkora hosszban,egyébként a köszörűs itt van a szomszédban(50km)!
Jó meglátás(egyetlen)csúcstáv 1500mm,szánhossz ennél több,de ha van egy hoszzú pontos tusirléc ahhoz már lehet kisseb lécet késziteni,kapirgálással is!

jani300

"Láccik" hogy nem szoktál hegeszteni .
Én lemásolnám hegesztett szerkezettel a gyári léc formáját . A megfelelő leszorítás egy nagyságrenddel csökkenti a vetemedést .
A feszültség az persze nő .
 © Szalai György tusírléce is az egyenszilárdságú tartó elve alapján került fel  ,úgy emlékszem .
Minden faluban van legalább egy valakinek disznó pörzsölője :) Egy rakás tégla is elérhető könnyen . És már nincs feszültség .
Az hogy megéri e vele szórakozni , az más tészta . Én sem mindig azért bénázok mert nem lenne egyszerűbb megvenni .
Az pedig hogy volt egy jó meglátásom , lehet véletlen .
 #37238 ra ! Azt szoktam mondani amit egyedül nem tudok megcsinálni azt nem is lehet ...
Lehet csak beképzelt vagyok :)[#integet2]

ywathzay

Szomszéd városban van egy cég, szerszámgép felújítás a fő profiluk. Ők nem kezdenek hántolni míg fel nincs köszörülve az ágyazat. Atomokra szedik a gépet, ágy tgk-ra, irány Budapest. Síkba köszörültetik, csak azután hántolják amikor már lábán áll a gép, beszintezve... láttam náluk egy-két érdekes dolgot, szerény véleményem szerint hatalmas önbizalom kell egy ágyazat rendbetételének nekiállni hobbysta körülmények, lehetőségek közepette. Értem én hogy hobby, na de mindenáron?  

7cim5mm0

A sok tusírléces hozzászólást olvasva nem bírom megállni, hogy leírjam:
A hengerelt, húzott, hegesztett szemeteket el kell felejteni. Nagyon jó darunak, épület tartónak, rámpának stb.;de ilyen célra nem.
Kár is vele vesződni. :)
Szerintetek, viccből öntenek sok tíz, meg száz kilós tusírléceket, és jókedvből öregítették ezeknek a nyers öntvényeit?
A sima acélgerenda addig lesz egyenes, míg leveszik a köszörű asztaláról. Egyébként meg a legtöbb 1500-as vagy a 2000-es síkköszörű nem tudja azt a pontosságot ami egy normális tusírlécnek kellene.
Nem b@szogatásképpen írotam le amit írtam, csak nem érdemes ilyenekkel hosszú munkaórákat eltölteni.
Egyébként a legtöbb léc ami itthon a piacon van már semmire se jó, csak nehezéknek, mert nem vigyáztak rá, és össze van verve, karcolva a felületük, újra kellene használat előtt hántolni...

Csuhás

Két dologgal kiegészítem: Egyrészt a vasat az öntöttvassal szemben nagyon keserves hántolni, így nekem eszembe sem jutna hogy akár csak arasznyi hántoló sablont pl késszán belső felületeihez nekiálljak szerkezeti vasból készíteni.  

Köszörüléshez, ha a legegyszerűbb módon mágnesasztalra fogják, vagy csak átgondolatlanul szorítókkal a gépasztalra akkor deformálnak rajta annyit hogy a gépről levéve a visrosszugózó anyag máris használhatatlan mint tusírléc.

A szedett vedett vaterás lécekkel sőt még méhtelepen vett léccel is szerencsém volt, apró felületi hibáktól eltekintve gránit etalonhoz hasonlítva is pontosnak bizonyultak.