Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

A MachTech-en is állandóan sárgarézzel villognak a cnc-eszterga bemutatókon!vagy aluval, vagy kész  acél munkadarabbal 0.1mm eltolással!
Néha, jó lenne látni, egy s355-s anyagot is a kínpadon!

KoLa

Hogy hová szorítjuk a főorsót!teljesen mindegy, üresjáratban terheletlenül az olaj beállítja, beúsztatja központba! ha lefelé nyomja! az a forgácsolás szempontjából uaz mint felemelni központ fölé!

B.Zoltán

Ha már így belemélyedtünk a kés témába, ehhez a videóhoz mit szóltok? Érdemes kipróbálni?  

Könnyebb lenne kést köszörülni, főleg azoknak, akik nem értenek profin hozzá. Azon kívül nem tudom, van-e valami pozitív része a dolognak.

Ezt Ti szakemberek jobban meg tudjátok ítélni.

https://www.youtube.com/watch?v=O0claL_wnJs" TARGET=_fnew>Érdekes kés megoldások

ysc3kmx9v

KoLa

Gyémántkés befogásokról van szó, és főleg 'sárgaréz' megmunkálás látszik!

Az amerikai esztergálás, kicsit másnak látszik! Az eszközeik néha furcsá-nak látszanak de működnek!

Nem értem, a videó alapján, hogy miért kell gyémánt késsel nagyolni acélnak látszó fémet?
Lassú!belehalok az unalomba!

Aki még nem köszörült esztergakést, az próbálja ki!nem nehéz!majd ráérez eccer!

vadember

Azért nem annyira lassú ez. 5. perc körül előkerül a rozsdamentes anyag is.https://www.youtube.com/watch?v=iAPyWKXnVFM&nohtml5=False" TARGET=_fnew>Kés

KoLa

Ne add fel!  
Vetesi75 azt mondja hogy " ha a forgácsolóerő "felemeli" leszúráskor az anyagot"
Ez nem azt jelenti feltétlenül! hogy a főorsónk tér ki!
Hanem, hajlik a köracélunk! mert engedi a tokmánypofa, szabályozni kellene! mert, az eleje már nem tartja az anyagot!stb...
Vagy nagyon ki van lógatva!Csapágy függő is!
Sokszor mondtam már hogy az E-400-as esztergán a tokmánytól 150mm-re még leszúrom az 50-es c45-öt!de a tokmány az csak egy közbenső kapcsolat!a csapágy még egyszer annyira van!

KoLa

Na! ez van, ha nem tudok angolul!:)))

KoLa

Nem azt írja ki hogy, a gyémántkés tartóba HSS kést tett, és azzal jáccik![#smile]

vadember

Először HSS anyaggal megmutatja, hogy kb.1 másodperc alatt elég a kés hegye. Azután valamilyen cobalt ötvözetű késsel túrja az anyagot.
De azt hiszem, hogy a kérdező inkább arra volt kíváncsi , hogy működhet-e jól ez a fajta kés. A példa bizonyítja, hogy igen. A kés anyagát persze itt is a munkadarabhoz kell megválasztani. Az élezése meg egyszerűbb, mert sok forgácsolási szög már a kés geometriájából adódóan be van előre köszörülve.

KoLa

Akkor köszi!" mert sok forgácsolási szög már a kés geometriájából adódóan be van előre köszörülve"[#hehe]

B.Zoltán

Köszönöm a szakmai észrevételeket Nektek.

Végülis a kés köszörülés már bizonyos szintig megy, biztos hogy még nem úgy mint Nektek. De azért elboldogulok vele.

Egyszerűbbnek tűnt itt a kés köszörülés, de a kés felfogatása nekem pillanatnyilag nem megoldott.

sufnituning

Ezek nem gyémántkések! Angliában, Amerikában használatosak, spéci késbefogó kell hozzá,
élezésnél csak a kés tetejét kell köszörülni adott szögben.
A kések (hasábok)profiljai különbözőek.
Nagyon hasonlít hozzá a menetmetsző körkés, amit általánosan használunk. (Én azt használok)

sufnituning

morfeus

Mindenkinek köszönöm szépen a kérdésemre adott magyarázatát és esetleges hasznos tanacsait!
A kérdésem tárgyát képző HSS lapokhoz próbálok alkotni egy befogót és meglátjuk élesben milyen!