Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Bocsi felületesen olvastam , akkor .

jani300

Egyébként a  #37124 -re írtam , amit írtam .
Arra talán igaz .

morfeus

morfeus

Látható leszúró kés miért van fejel lefelé befogva(legalább is az elvékonyitás alapján)?
Illetve ebben az esetben szintén szembeforog a tokmány?
Köszönöm a válaszokat!

pvmyc6p5

Enyhen "kotyogo" foorsonal ajanlattos "forditva" befogni a leszurokest,termeszetesen visszafele forgatva ,leszoritja a tokmanyt,igy nem tud belekapni a kotyogas miatt.
Vagy hatso kestartoba fogva normal iranyu forgatassal ugyan ez a helyzet.Termeszetesen a kotyogas kompenzacio a szanokra is vonatkozik.

morfeus

Nagyon szépen köszönöm a választ!

KoLa

Gondold át még egyszer! ha szólsz, kitörlöm ezt a badarságot!

morfeus

Akkor mi a helyes válasz?

svejk

Hmmm... pedig sokan alkalmazzák, főleg siklócsapágyas gépeknél ahol ovális már a persely vagy csak lusták állítani rajta.

sufnituning

Esztergálni lehet így is úgy is attól függ honnan nézzük, anyagleválasztás történik, hogy merre forog a gép, az nézőpont kérdése, ha ki van kopva egy gép, annak mindegy, hogy felülről, vagy alulról toljuk, ha meg nincs kikopva, akkor is mindegy neki. Talán azért terjedt el a hagyományos esztergálás, mert jobban látni a forgácsleválasztást, ill. a munkadarab alakulását.Én próbáltam már felülről is, alulról is, a vége mindegyiknek az, hogy elfárad, vagy elszédül az ember.[#wilting][#wilting][#wilting]

sufnituning

Erre csak három kérdéssel tudok válaszolni.
Te hogy szoktad csinálni?
Előlről, vagy hátulról?
Melyik a jobb?

morfeus

Úgy szoktam,hogy bekapcsolom hozzá a gépet!
Elöröll szoktam!
Sima hss késsel!
Melyik a jobb? Kinek melyik!
De a kérdésem akkor sem erre vonatkozott [#papakacsint]
Van párdarab a képen ill a videóban is szereplő lapom és kíváncsi lettem volna miért úgy használják ahogy!

pvmyc6p5

pvmyc6p5

Ezt meg aziskolaban is tanitottak,s lam a valo eletben is mukodik,a fene tudja miert.....

pvmyc6p5

Torolheted nyugodtan,de az elmelettel ellentetben mukodik,szoval proba cseresznye.....[#nemtudom][#lookaround]