Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zad0dwj37

Sziasztok!
Arra keresem a választ, hogyan lehet E 400-as esztergagépen leellenőrizni a szánszekrényben lévő dugattyús olajszivattyút? Hogyan láthatom, hogy mindenhová eljut e az olaj ahová kell?

KoLa

Lecsavarozod a hosszánról az előtoló házat!kihúzod az illesztő szegeket, leveszed az illeszztőlécet elől, hátul elég jól kilazítani.
Felemeled az ágyazatról a szánt valamivel, majd kiállsz alóla az előtoló házzal, beindítod a gépet és látszik nagyjából minden.

vadember

Nekem most esett le, hogy te gyémánt anyagú késre gondoltál tegnap. Pedig itt a hasáb alakjára utal a gyémánt szó. Az "S" típusú lapkához hasonlít a leginkább a hasáb metszete.

vadember

"S" helyett "C"

zad0dwj37

Köszönöm a választ! Még nem ellenőriztem eddig és már kíváncsi vagyok olajozás van e rendesen.

Vetesi75

"Ez nem azt jelenti feltétlenül! hogy a főorsónk tér ki! "
Pontosan. A főorsó nem megy sehova, csak az anyag hajlik.
Pl.feladat automatára: Átm.4,0 KO33 "drót" darabolása kulturáltan.
Technika: beszúr - leszúr - adagol, rev. fej áll.
Rosszabbul forgácsolható anyag, jobb hűtés miatt szélesebb kések és intenzívebb locsolás + forgácsolósebesség is kell - mert haladni szeretnénk :)- , ezért a főorsó véget burkolni kell, különben a plafonról is vágóolaj fog csepegni. Tehát, ekkora átmérőnél 2D+ MDB kinyúlás a minimum.
Rossz L/D viszony + nagy forgácsolóerő = nagy anyag kihajlás. ---> Megint lehet "barkácsolni"!

Peppe51

KERESZTSZÁNRA szánkót + kéziszánt keresek.
A szánkó 140 mm széles lehet, az esztergán a prizma csúcstáv 100 mm.

Csuhás

Ezt részletezd, mert el nem tudom képzelni hogy valaki elkezdene kutatni a lomosban ennyi információ alapján. Géptípus, vagy legalább néhány fotó sokat segíthetne.

Peppe51

Régi, kecskelábú eszterga. Elveszett a típusa.
http://kepfeltoltes.hu/view/160412/eszterga_proba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Peppe51

KoLa

Szia! most hogy olvasom ezt a technológiát!
Nem dógoztál' Te régebben a GySGy-nél Budapesten?

svejk

Szerintetek van arra reális esély, hogy egy E400-ashoz tudok venni valahol egy komplett szánrendszert?
(hosszán, keresztszán, kéziszán, késtartó)

sufnituning

ANTAL GÁBOR

van egy eladó hosszánom ( és a szánszekrény is megvan! ) a keresztszánt a kéziszánt és a késtartót még tartogatom

ANTAL GÁBOR

A norton is eladó . Az újabb ( nem siklócsapágyas gép ) Előgyártott siklócsapágyaim is vannak