Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Sziasztok!
LNS, QLS80-S2 rövidszál-adagolóhoz keresnék használati útmutatást bármilyen formában.  
A net-en idáig csak "prospektusokra" sikerült rátalálnom.  
Látszólag rendben? működik a kütyü, de az automata üzem indításával gondok vannak...

6rk75uezn

Ismét egy kérdés.
(Hogy törne el a keze aki 6 számmal kisebb tokmánykulcsal húzza a tokmányt),és igy töri el a diót.
Szerintetek lehet vele valamit kezdeni?(Diócsere nélkül?

jani300

200 as tokmánynak néztem ami a gépeden van , de majd megmondod mekkora .
Méretek , fénykép , csere .
De szoktak bele puha vakdugót esztergálni , a kiegyensúlyozás miatt .

6rk75uezn

Igen 200-as,sajnos nem tudom miféle tokmány,egy (AC) felirat amit találltam belenyomva,semmi többet nem látok rajta.
Úgyis készülök szétkapni,akinek volna diója az kérem jelezze,hátha szerencsém lenne és tudnám pótolni.

Csuhás

A fogazást elég nehéz elkészíteni így előbb keresnék diót, és ha nincs akkor megpróbálnék egy négyszöges rész ráhegeszteni. Gondosan leélezve lehetőleg teljes keresztmetszetben hegesztve, majd hőkezelve.

jani300

Hát nem tudom , van még két másik benne .
Érdemesnek tartod evvel vacakolni egy igen kétes végeredményért ?

hostya

Nekem 3db  125-ös "AC" jelölésű tokmányom van, és mindhárom magyar Danuvia gyártmányú.
Feltételezem hogy a Te 200-asod is Danuvia...
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Tokm%E1ny%20AC%20smal.jpg" border=0>

6rk75uezn

Naaa ez az,igy hogy tettél be egy képet igy az enyémen is megtalálltam halványan a Danúvia jelét és feliratát,köszi,igy mostmár legalább tudom hogy mit keressek, (tűt a szénakazalba!?).

szucst

Szia,
Véleményem és kevés tapasztalatom szerint az is kúpos bronzcsapággyal készült.  
Kolléga képét idézném, ha így néz ki a bajonett mögött akkor tuti bronzcsapágyas:
http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/DSC03207_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mi a tünet?

rocco33

Szia, köszönöm a válaszod! Csak nézelődök a gépek között.

6rk75uezn

Sziasztok.
Mielőtt szétszedem a padom havernak csinálnom kell egy tárcsát,4mm es lemezből kivágom,ezt kellene átmérőznöm 230mm környékére,a kérdésem az hogy ti hogy csinálnátok?mert én csak azt a megoldást látom magam előtt hogy a lemez közepébe egy központfúrós furat,majd a lemezt nekinyomom a csúccsal a pofáknak.Van jobb ötletetek,mert én ezt nem a legegéségesebbnek látom.köszönöm.

jani300

Hozzá lehet hegeszteni  valamit pl . Egy db csőkarikát .
Ha nem zavaró .
De én már vágtam ki flexel 5 ös lemezből 350 mm es köszörű kő burkolatokat minden további megmunkálás nélkül.
De én is kíváncsi vagyok a komoly szakik véleményére ez ügyben .
Egyébként meg ne dicsekedj hogy van esztergád :) Könnyen előfordulhat hogy jönnek az ismerősök minden kis bisz-baszal , ami sokkal több időbe energiádba fog kerülni , mindha elvinnéd valakihez akinek csak le kell vennie a polcról a késeket , meg mindenfélét .
De ne legyen igazam .

6rk75uezn

Igen,erre is gondoltam,volt hogy igy csináltam köszörűtengelyre 90mm es povákat.
Isten ments dicsekedni,ezt annak csinálom aki a fuvarosom volt/aki elhozta.
Hát igen,az a bizonyos polc még elég hiányos,de gyüjtögetem be a dolgokat,egyszer remélem minden meg lesz ami csak kelhet,de nem megy minden egyszerre.

Csuhás

Kérdés hogy van-e rajta furat? Ha igen akkor egyszerűbb az élet mert akkor egy tüskével meg lehet vezetni. Sőt akár lehet nem központos furat is amibe betéve egy csavart meneszteni is lehet. Ha nincs ilyen akkor fel lehet rá ragasztani valamit. Egy fadarabot le lehet oldalazni és egy két kétoldalas szőnyegragasztó darabbal lehet meneszteni természetesen a lemez túloldalán is egy koronggal amit csúccsal lehet nyomni.
A szőnyegragasztó helyett lehet pillanatragasztót, melegtaknyot is használni.
De akár mágneses tokmányt is használhatsz már ha van. :-)

6rk75uezn

Értem,köszi.
Azt hiszem Co-val rá pontozok egy csődarabot,majd ezt megfogva átmérőzöm és belefúrok a kivánt méretre.