Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Szia.
Köszi válaszod.
Akkor ezért van/volt eltörve a keresztorsó végénél a nóniusz mögötti öntvény rész mert neki mentek a szánnal.
Tehát akkor akár hossz vagy keeszt előtolással neki megyünk valaminek akkor ott a hajtásba lesz reccs,vagy annál aminek nekimentünk.

ysc3kmx9v

A hossz szán ütközője pont arra való melyre a legkevésbé gondoltál, sorozatgyártásnál kell használni. A kereszt szánra helyezett ütköző nem annyira elterjedt, nagyolásnál lenne értelme, amikor sokat kell leszedni az átmérőből,és egy kört is lehetne tévedni a nóniuszon.

6rk75uezn

Dee irtam hogy erre is gondoltam,e ezt a funkcióját háttérbe helyeztem az miatt hogy én pontatlannak vélem (még nem használtam).

Teaway

Igen, akkor van reccs, ha az előtolóműben nincsen direkt erre az esetre meggyengített elem, ami eltörik, vagy kuplung, ami meg tud csúszni.

ysc3kmx9v

Ne gondod, hogy az ágyra szerelt ütköző pontatlan méretet eredményez. Nagyon egyszerű eszköz,és van forgatható változatban is. Az általános hossz tűrést bőven teljesíti. Széria munkánál többre tartom mint az útmérőket, mert azokat állandóan figyelni kell.A forgatható változatot akkor érdemes használni, ha több méretet akarunk tartani.

fisrcxuk3

Nem engem kérdeztél ;
Pl egy E400 on sincs?
De van!

Robika37

Szerintem az összes olyan gépen van kereszt és hosszelőtolás kikapcsolás ahol kikapcsolási nyomatékot tudsz állítani. Az EAN-on azért nem tudja kikapcsolni a keresztelőtolást mert az ütközővel a reteszelést oldod.  

jani300

Szia ! Érdekes . Nekem olyan van amiben nincs áttétel .
Jó hogy felraktad , forgácsolással kapcsolatban szinte minden érdekel .

ywathzay

Kérdés, valaki munkált-e már közületek titán-t forgácsológéppel? Esetleg van-e valakinek belőle egy darabka amin kipróbálhatnám?

designr

Egyszer volt debrecenben titánvásár..))
Flex alig viszi..égeti.Forgácsolni szépen lehet akár HSS-el is.
Én a Varga Laci féle gyémánt lapkával esztergáltam..szinte tükrös felület..
Maradék sajnos már nincs..de tuti elboldogulsz vele...

PSoft

Igen!

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/Sav%E1ll%F3_tit%E1n/20160305_161934.jpg" TARGET=_fnew>Az előtérben, saválló dugók, a háttérben titán cső darab.

20/18-as a cső, ha kell, vágok belőle egy "borítéknyi" darabot, és farigcsálhatod.:)
De, úgy van, ahogy Tibor is írja.
[#wave]

hwhs45ci6

Szia
Nem kemény anyag, viszont hűtés nélkül nem megy. Rosszul vezeti a hőt és ha nem hűtöd a kést pillanatok alatt vége.

ywathzay

Köszönöm a lehetőséget, valami tömörebbet kerítek, egy ilyen csövön nem sok farigcsálni való van.

ANTAL GÁBOR

Áthoztam az UCCNC topikból :  
Egy érdekes koncepció gyökeresedett meg bennem : Én csak a kunsztos dolgokat csinálom CNC vel  ( Kúp , gömb, menet , kúpos menet )  Tehát a gépem egyszerre hagyományos és CNC .  Vagyis kettős keresztszános . Az alsó ( nagy mozgástartományú eredeti szán fölött van a CNC -sített szán  ( természetesen az aktuátor golyós orsóját egy léptecs hajtja )  .  A Tos tervezői  tették ezt nekem lehetővé mert ők alapból betervezték a most CNC sített kis ( késkiemelő ) szánt  Most sugárirányban +/-20 mm es az elmozdulás , a készülő új  szánnál 65 mm lesz . A hosszmozgás a belakatolt vezérorsó meghajtásával van megoldva ( Norton üresben )  Nem is kívánom az elvet megváltoztatni.   A( tartó ) áram alá helyezett léptecs , kilakatolt vezérorsó , bekapcsolt Norton adja a hagyományos üzemet .  Minden maradt a régi ( csak a kéziszánt nem tudom használni ) Az új ( épülő ) felső keresztszánnál nem el is hagyom a kéziszánt , annak a magassági méretével egyezik meg az felső keresztszán. A CNC verziónál  a kis mozgástartományú felső szán dolgozik azzal a plusz lehetőséggel hogy a kézi fogásvétel meg maradt .   Egy érdekes alkalmazás :
" lusta menet " CNC vel .(Csak egy ciklust írok meg és a fogást kézzel én adom , amit akár a nóniuszon akár a Svejk féle DRO - n monitorozok. A szánszekrényen van egy bill emulátor ( fel -le, jobbra, balra  nyilak , shift ,  ciklus start , EME stop,   pause  , all zero .  

9a8r3iviv

Sziasztok !

Létezik-e morse 2 ről 3-ra átalakító ,mivel csak szűkítőt találtam.EMU 160-as-om van , ott a szegnyereg csak morse 2-es.
Válaszokat előre is köszönöm.